притисни ентер »

Земјите членки на ЕУ до денеска на пладне го финализираат списокот на земји за кои ги отвораат границите
Земјите членки на ЕУ до денеска на пладне го финализираат списокот на земји за кои ги отвораат границите

Земјите членки на ЕУ до денеска на пладне го финализираат списокот на земји за кои ги отвораат границите

Земјите-членки на ЕУ до денеска на пладне треба писмено да се изјаснат за списокот на земји за кои од 1 јули ќе престанат да важат ограничувањата за патувања во земјите од Шенген зоната. Минатата недела, земјите-членки изготвија „нацрт список” од 15 држави, чии граѓани од утре ќе бидат во можност непречено да ги минуваат надворешните граници на ЕУ

ЕУ денеска треба да објави список на безбедни земји од ковид-19

ЕУ денеска треба да објави список на безбедни земји од ковид-19

Европската унија денеска треба да објави список на земји безбедни од ковид-19 каде што може да се патува или нивните граѓани да влегуваат во Унијата. Официјални претставници на ЕУ подготвуваат список од 15 земји што се безбедни за отворени граници засновано врз епидемиолошки критериуми. Европската комисија претходно овој месец препорача постепено отворање,

Земјите членки на ЕУ до денеска на пладне го финализираат списокот на земји за кои ги отвораат границите

Земјите членки на ЕУ до денеска на пладне го финализираат списокот на земји за кои ги отвораат границите

Белгија – Земјите-членки на ЕУ до денеска на пладне треба писмено да се изјаснат за списокот на земји за кои од 1 јули ќе престанат да важат ограничувањата за патувања во земјите од Шенген зоната. Минатата недела, земјите-членки изготвија „нацрт список“ од 15 држави, чии граѓани од утре ќе бидат во можност непречено да ги минуваат надворешните граници

Денес ќе се финализира списокот на земји чии граѓани ќе може да ги минуваат границите на ЕУ

Денес ќе се финализира списокот на земји чии граѓани ќе може да ги минуваат границите на ЕУ

Земјите-членки на ЕУ до денеска на пладне треба писмено да се изјаснат за списокот на земји за кои од 1 јули ќе престанат да важат ограничувањата за патувања во земјите од Шенген зоната. Минатата недела, земјите-членки изготвија „нацрт список” од 15 држави, чии граѓани од утре ќе бидат во можност непречено да ги минуваат надворешните граници на ЕУ

Денес ќе се финализира „нацрт списокот“ на земји чии граѓани ќе може да ги минуваат границите на ЕУ

Денес ќе се финализира „нацрт списокот“ на земји чии граѓани ќе може да ги минуваат границите на ЕУ

Земјите-членки на ЕУ до денеска на пладне треба писмено да се изјаснат за списокот на земји за кои од 1 јули ќе престанат да важат ограничувањата за патувања во земјите од Шенген зоната. Минатата недела, земјите-членки изготвија „нацрт список” од 15 држави, чии граѓани од утре ќе бидат во можност непречено да ги минуваат надворешните граници на ЕУ

ЕУ до денеска на пладне го финализира списокот земји за кои ги отвораат границите

ЕУ до денеска на пладне го финализира списокот земји за кои ги отвораат границите

Земјите-членки на ЕУ до денеска на пладне треба писмено да се изјаснат за списокот на земји за кои од 1 јули ќе престанат да важат ограничувањата за патувања во земјите од Шенген зоната. Минатата недела, земјите-членки изготвија „нацрт список“ од 15 држави, чии граѓани од утре ќе бидат во можност непречено да ги минуваат надворешните граници на ЕУ

ЕУ денес ќе го објави конечниот список, кој од утре ќе смее да влезе во Унијата

ЕУ денес ќе го објави конечниот список, кој од утре ќе смее да влезе во Унијата

ЕУ денес ќе го објави конечниот список, кој од утре ќе смее да влезе во Унијата Земјите-членки на ЕУ до денеска на пладне треба писмено да се изјаснат за списокот на земји за кои од 1 јули ќе престанат да важат ограничувањата за патувања во земјите од Шенген зоната. Минатата недела, земјите-членки изготвија „нацрт список“ од 15 држави, чии граѓани

Земјите членки на ЕУ до денеска на пладне го финализираат списокот на земји за кои ги отвораат границите

Земјите членки на ЕУ до денеска на пладне го финализираат списокот на земји за кои ги отвораат границите

Европската комисијата предложи Западен Балкан да биде меѓу првите на списокот, наведувајќи ги блиските односи на ЕУ и поради политиката за интеграција на регионот. Брисел, 30 јуни 2020 (МИА) – Земјите-членки на ЕУ до денеска на пладне треба писмено да се изјаснат за списокот на земји за кои од 1 јули ќе престанат да важат ограничувањата за патувања

Земјите членки на ЕУ до денеска на пладне го финализираат списокот на земји за кои ги отвораат границите

Земјите членки на ЕУ до денеска на пладне го финализираат списокот на земји за кои ги отвораат границите

Брисел, 30 јуни 2020 () – Земјите-членки на ЕУ до денеска на пладне треба писмено да се изјаснат за списокот на земји за кои од 1 јули ќе престанат да важат ограничувањата за патувања во земјите од Шенген зоната. Минатата недела, земјите-членки изготвија „нацрт список“ од 15 држави, чии граѓани од утре ќе бидат во можност непречено да ги минуваат надворешните

До утре попладне одлука на ЕУ за отворање на граници, а каде е Македонија?

До утре попладне одлука на ЕУ за отворање на граници, а каде е Македонија?

Главниот критериум за влез на државјани на трети земји во Европската унија ќе биде бројот на новозаразени лица на 100.000 жители во тие земји, што мора да биде „близу или под просекот на ЕУ“ во претходните 14 дена, е ставот што го усогласија амбасадорите на ЕУ. Земјите-членки сега имаат рок до утре напладне да одговорат дали се согласуваат со договорениот