притисни ентер »

Арена и МТВ не се договорија, Вардар во ЛШ ќе го гледаме на српски јазик!
Арена и МТВ не се договорија, Вардар во ЛШ ќе го гледаме на српски јазик!

Арена и МТВ не се договорија, Вардар во ЛШ ќе го гледаме на српски јазик!

По пауза од две години ракометната Лига на шампиони повторно нема да се емитува на македонски јазик, без разлика што Македонија има свој претставник во Вардар. Причина за тоа е, секако, фактот што правата за елитното ракометно натпреварување ги има регионалната ТВ-мрежа, Арена Спорт, а во државава не постои никаква регулација за заштита на интересот