притисни ентер »

Фејсбук призна дека ги преслушува гласовните пораки на корисниците
Фејсбук призна дека ги преслушува гласовните пораки на корисниците

Фејсбук призна дека ги преслушува гласовните пораки на корисниците

Најновата вест е дека оваа компанија плаќа илјада надворешни соработници, за да ги преслушуваат и бележат гласовните пораки од Messenger. Facebook официјално потврди дека преслушувањето гласовни пораки повеќе нема да биде пракса. Причината поради преслушувањето е за да се провери дали апликацијата правилно ги интерпретира пораките. Неодамна, извршниот

Facebook официјално призна дека ги прислушкувал корисниците

Facebook официјално призна дека ги прислушкувал корисниците

Facebook плаќа илјадници надворешни соработници со цел да ги прислушкува гласовните пораки на корисниците на Messenger. Социјалната мрежа на Марк Цукерберг и официјално го призна ова јавно. Компанијата тврди дека веќе нема да има прислушкување, со цел да не им влегува во приватниот живот на корисниците. Наводно, прислушкувањето го практикувале со цел

Facebook признава дека ги преслушува гласовните пораки на корисниците

Facebook признава дека ги преслушува гласовните пораки на корисниците

Фактот дека Facebook ја загрози приватноста на корисниците повеќе не преставува изненадување. Најновата вест е дека оваа компанија плаќа илјада надворешни соработници, за да ги преслушуваат и бележат гласовните пораки од Messenger. Facebook официјално потврди дека преслушувањето гласовни пораки повеќе нема да биде пракса. Причината поради преслушувањето

Фејсбук призна уште еден скандал, гласовните пораки се прислушувале

Фејсбук призна уште еден скандал, гласовните пораки се прислушувале

Фејсбук призна уште еден скандал, гласовните пораки се прислушувале Фактот дека Фејсбук ја загрозува приватноста на корисниците веќе не е изненадување, па така можеби ќе се сфати и најновата информација која вели дека компанијата им плаќала на илјадници надворешни соработници за да ги прислушуваат и забележуваат гласовните пораки на Фејсбук Месинџерот

Фејсбук призна уште еден скандал, гласовните пораки се прислушувале

Фејсбук призна уште еден скандал, гласовните пораки се прислушувале

Фактот дека Фејсбук ја загрозува приватноста на корисниците веќе не е изненадување, па така можеби ќе се сфати и најновата информација која вели дека компанијата им плаќала на илјадници надворешни соработници за да ги прислушуваат и забележуваат гласовните пораки на Фејсбук Месинџерот. Соработниците по договор биле задолжени да ги слушаат разговори,

СЕ ПPИСЛУШУВАЛЕ И ГЛАСОВНИТЕ ПОРАКИ: Нов ckaндал го тресе Фејсбук

СЕ ПPИСЛУШУВАЛЕ И ГЛАСОВНИТЕ ПОРАКИ: Нов ckaндал го тресе Фејсбук

Фактот дека Фејсбук ја загрозува приватноста на корисниците веќе не е изненадување, па така можеби ќе се сфати и најновата информација која вели дека компанијата им плаќала на илјадници надворешни соработници за да ги пpислушуваат и забележуваат гласовните пораки на Фејсбук Месинџерот. Соработниците по договор биле зaдолжени да ги слушаат разговори,

Фејсбук тајно ги снимал разговорите на корисниците

Фејсбук тајно ги снимал разговорите на корисниците

Неименувани сорабортици на Фејсбук ,раскажале за Блумберг дека од социјалната мрежа им платиле да слушаат безборјни , повремено и вулгарни разговори на корисниците на Месинџер , иако компанијата никогаш не им кажала за што им се потребни овие транскрипти. Фејсбук само им ги испраќал снимките, без информации за тоа како дошле до нив, и тие ги запишувале

Фејсбук: Нов скандал околу заштитата на податоците на корисниците?

Фејсбук: Нов скандал околу заштитата на податоците на корисниците?

Фејсбук е последен во редот интернет гиганти кој е цел на критики поради начинот на кој постапува со податоците на корисниците, по извештаите дека собирал приватни аудио снимки од корисници и ги испраќал на трети лица, пишува Дојче веле . Стотици надворешни фирми и соработници биле ангажирани од Фејсбук да слушаат и да транскрибираат аудио снимки од

Фејсбук: Нов скандал околу заштитата на податоците на корисниците?

Фејсбук: Нов скандал околу заштитата на податоците на корисниците?

Фејсбук е последен во редот интернет гиганти кој е цел на критики поради начинот на кој постапува со податоците на корисниците, по извештаите дека собирал приватни аудио снимки од корисници и ги испраќал на трети лица. Стотици надворешни фирми и соработници биле ангажирани од Фејсбук да слушаат и да транскрибираат аудио снимки од корисниците, се вели

„Фејсбук“ правел записници од приватни разговори на корисниците

„Фејсбук“ правел записници од приватни разговори на корисниците

Според информации на соработници на „Фејсбук“, оваа добро позната социјална мрежа тајно собирала записници од разговори на своите корисници, кои ги снимила преку микрофоните на нивните телефони, пренесува „Сајнс алерт“. Неименуваните соработници за „Блумберг“ изјавиле дека „Фејсбук“ им плаќал да слушаат бројни и понекогаш вулгарни разговори оа корисниците