притисни ентер »

NASA објави снимка од слетувањето на Марс
NASA објави снимка од слетувањето на Марс

NASA објави снимка од слетувањето на Марс

Американската Национална воздушно-вселенска агенција NASA објави видео од слетувањето на своето робот-возило Perservance на Марс. Тоа е прво од ваков вид, по што мисијата на Црвената Планета започна во четвртокот. Видеото кое трае нешто повеќе од три минути има сцени направени со неколку камери поставени на различни места на роверот, откако тој влезе

НАСА објави снимка од слетувањето на Марс

НАСА објави снимка од слетувањето на Марс

Американската Национална воздушно-вселенска агенција (НАСА) објави видео од слетувањето на своето робот-возило „Упорност“ на Марс. Тоа е прво од ваков вид, по што мисијата на Црвената Планета започна во четвртокот. Видеото кое трае нешто повеќе од три минути има сцени направени со неколку камери поставени на различни места на роверот, откако тој влезе

НАСА објави снимка од слетувањето на Марс

НАСА објави снимка од слетувањето на Марс

Американската Национална воздушно-вселенска агенција (НАСА) објави видео од слетувањето на своето робот-возило „Упорност“ на Марс. Тоа е прво од ваков вид, по што мисијата на Црвената Планета започна во четвртокот. Видеото кое трае нешто повеќе од три минути има сцени направени со неколку камери поставени на различни места на роверот, откако тој влезе

НАСА ги емитуваше првите снимки од Марс

НАСА ги емитуваше првите снимки од Марс

Американската агенција за вселенски истражувања НАСА синоќа објави несекојдневна видеоснимка од атерирањето на нејзиниот роботизиран ровер „Истрајност  на Марс, прв од овој вид, откако во четвртокот започна нејзината мисија на црвената планета. НАСА го објави првото видео на слетување на „Истрајност“ на Марс, после пат долг 480 милиони километри, во

НАСА објави видео од слетувањето на Марс

НАСА објави видео од слетувањето на Марс

Американската Национална воздушно-вселенска агенција (НАСА) објави видео од слетувањето на своето робот-возило „Упорност“ на Марс. Тоа е прво од ваков вид, по што мисијата на Црвената Планета започна во четвртокот. Видеото кое трае нешто повеќе од три минути има сцени направени со неколку камери поставени на различни места на роверот, откако тој влезе

НАСА објави видео од слетувањето на Марс

НАСА објави видео од слетувањето на Марс

Американската Национална воздушно-вселенска агенција (НАСА) објави видео од слетувањето на своето робот-возило „Упорност” на Марс. Тоа е прво од ваков вид, по што мисијата на Црвената Планета започна во четвртокот. Видеото кое трае нешто повеќе од три минути има сцени направени со неколку камери поставени на различни места на роверот, откако тој влезе

НАСА објави видео од слетувањето на „Упорност“ на Марс

НАСА објави видео од слетувањето на „Упорност“ на Марс

Американската Национална воздушно-вселенска агенција (НАСА) објави видео од слетувањето на своето робот-возило „Упорност“ на Марс. Тоа е прво од ваков вид, по што мисијата на Црвената Планета започна во четвртокот. Видеото кое трае нешто повеќе од три минути има сцени направени со неколку камери поставени на различни места на роверот, откако тој влезе

Погледнете како роверот на НАСА слета на Марс

Погледнете како роверот на НАСА слета на Марс

Американската Национална воздушно-вселенска агенција (НАСА) објави видео од слетувањето на своето робот-возило „Упорност“ на Марс. Тоа е прво од ваков вид, по што мисијата на Црвената Планета започна во четвртокот. Видеото кое трае нешто повеќе од три минути има сцени направени со неколку камери поставени на различни места на роверот, откако тој влезе

Стигна и првата аудиоснимка од Марс: Каков звук има на Црвената планета?

Стигна и првата аудиоснимка од Марс: Каков звук има на Црвената планета?

Испратена е првата видеоснимка од Марс, благодарение на роверот Perseverance на НАСА. Ова е првпат да се покаже перспективата на слетувањето на вселенското летало на Црвената планета. Аудиоматеријалот од Марс трае 10 секунди, а се слушаат роверот и звукот на ветрот на Марс. Додека претходните летала враќаа „филмови“, кои всушност се само слики споени

НАСА го објави првото видео од Марс

НАСА го објави првото видео од Марс

Јавноста има можност и да ја слуша „Црвената планета“. Роверот има 23 камери кои имаат можност за зумирање и прикажување на слика во боја. Претходно, не беше можно да се направат такви снимки. Звукот е снимен со еден од двата микрофона на роверот кој слета на Марс на 18 февруари. Погледнете го видеото: