притисни ентер »

Sony најверојатно ја откажува Xperia Compact серијата
Sony најверојатно ја откажува Xperia Compact серијата

Sony најверојатно ја откажува Xperia Compact серијата

Sony Mobile пред 5 години привлече огромно внимание со првиот Xperia Compact смартфон кој беше мини верзија на поголемиот и поскап премиум модел. Но, последните трендови носат се поголеми смартфони со екрани од над 6 инчи, па така Compact концептот веќе тешко може да се пробие бидејќи речиси никој не сака мали телефони со екрани со големина под 5 инчи