притисни ентер »

Слободан ТОМИЌ - СО ОБРАЗ ИЛИ ЃОН ПО ГЛАСОТ НА НАРОДОТ?
Слободан ТОМИЌ - СО ОБРАЗ ИЛИ ЃОН ПО ГЛАСОТ НА НАРОДОТ?

Слободан ТОМИЌ - СО ОБРАЗ ИЛИ ЃОН ПО ГЛАСОТ НА НАРОДОТ?

Еден од најважните германски политичари од 19 век, Ото фон Бизмарк, рекол: Политиката не е егзактна (точна наука), туку уметност! Би додале: Политиката е уметност на возможното! И двете дефиниции важат за престојните локални избори 2021. Затоа, зошто потребата од масовно гласање на престојните локални избори? И апелот: Разбудете се граѓани на Македонија,

Излезете во недела и изборете се! Создадете нова иднина!  Иднина за тебе, за Македонија!

Излезете во недела и изборете се! Создадете нова иднина! Иднина за тебе, за Македонија!

Најголемиот глас на овие избори е гласот на тивкото мнозинство. Тоа се луѓето чиј глас не се слуша на медиумите, говорниците, на плоштадите. Тоа се луѓето кои живеат мирен живот, тоа е огромното мнозинство кое тихува, работи, и ја чува оваа земја. На нивниот рбет се носат институциите, процесите, тие секој ден ја даваат нивната жртва за нашата Македонија

Мицкоски:Гласот на тивкото мнозинство ќе одлучи за создавање на нова иднина

Мицкоски:Гласот на тивкото мнозинство ќе одлучи за создавање на нова иднина

„Најголемиот глас на овие избори е гласот на тивкото мнозинство. Тоа се луѓето чиј глас не се слуша на телевизија, тоа се луѓето од улиците, од плоштадите, од полињата. Гласот на тивкото мнозинство е гласот на разочараниот работник, на револтираните млади, на тие кои имаат своја компанија и се борат за нејзин опстанок секој ден. Гласот на тивкото мнозинство