притисни ентер »

Најсјајната комета на 16 декември ќе помине најблиску до Земјата
Најсјајната комета на 16 декември ќе помине најблиску до Земјата

Најсјајната комета на 16 декември ќе помине најблиску до Земјата

Најсјајната комета наречена 46P/Wirtanen следната недела ќе помине покрај Земјата. Тоа ќе биде една од десетте најблиски средби со вакво небесно тело од 1950 година и една од 20-те најблиски од 9. век наваму. Според USA Today, кометата ќе биде најблиску до Сонцето следната среда на 12 декември, а до Земјата на 16 декември кога ќе помине покрај нашата

Најблескавата комета се доближува кон Земјата

Најблескавата комета се доближува кон Земјата

Комета за која научниците од НАСА очекуваат да има најголем отсјај од која било претходна друга, ќе мине покрај Земјата наредната недела. Ова ќе биде една од десетте најблиски средби кои земјата ги имала со еден ваков вид на небесно тело од 1950 година. Како што наведува „Ју-Ес-Еј тудеј“, кометата ќе биде најблиску до Сонцето на 12 декември. Кометата

Најсјајната Комета се доближува кон Земјата

Најсјајната Комета се доближува кон Земјата

Комета за која научниците од НАСА очекуваат да има најголем отсјај од која било претходна друга, ќе мине покрај Земјата наредната недела. Ова ќе биде една од десетте најблиски средби кои земјата ги имала со еден ваков вид на небесно тело од 1950 година. Како што наведува „Ју-Ес-Еј тудеј“, кометата ќе биде најблиску до Сонцето на 12 декември. Кометата

Најсјајната Комета се доближува кон Земјата

Најсјајната Комета се доближува кон Земјата

Комета за која научниците од НАСА очекуваат да има најголем отсјај од која било претходна друга, ќе мине покрај Земјата наредната недела. Ова ќе биде една од десетте најблиски средби кои земјата ги имала со еден ваков вид на небесно тело од 1950 година. Како што наведува „Ју-Ес-Еј тудеј“, кометата ќе биде најблиску до Сонцето на 12 декември. Кометата

Светот наскоро ќе ја види најсјајната комета која ќе помине покрај Земјата

Светот наскоро ќе ја види најсјајната комета која ќе помине покрај Земјата

Најсјајната комета, наречена 46П/Виртанен (46P/Wirtanen) следната недела ќе помине покрај Земјата и тоа ќе биде една од 10-те најблиски средби со таков вид небесно тело од 1950 година, и меѓу 20 најблиски од 9-от век. Хјустон, 6 декември 2018 (МИА) – Најсјајната комета, наречена 46П/Виртанен (46P/Wirtanen) следната недела ќе помине покрај Земјата и

Најсјајната комета оди кон Земјата: Ќе мине покрај нас и може да се види со голо око, еве кога

Најсјајната комета оди кон Земјата: Ќе мине покрај нас и може да се види со голо око, еве кога

Најсјајната комета, наречена "46P/Wirtanen", наредната недела ќе мине покрај Земјата и тоа ќе биде една од 10-те најблиски средби со таков вид на небесно тело од 1950-та година, и меѓу 20-те најблиски од 9-тиот век. Како што наведува "USA Today", кометата ќе биде најблиски до Сонцето наредната среда, на 12-ти декември, а до Земјата на 16-ти декември

Најсјајната комета наредната недела ќе помине покрај Земјата

Најсјајната комета наредната недела ќе помине покрај Земјата

Една од најсјајните комети, „46P/Wirtanen“, наредната недела ќе мине покрај Земјата и тоа ќе биде една од 10-те најблиски средби со таков вид на небесно тело од 1950-та година, и меѓу 20-те најблиски од 9-тиот век. Кометата ќе биде најблиску до Сонцето наредната среда, на 12-ти декември, а до Земјата на 16-ти декември и ќе мине покрај нашата планета

Најсјајната комета оди кон Земјата: Ќе мине покрај нас и може да се види со голо око, еве кога

Најсјајната комета оди кон Земјата: Ќе мине покрај нас и може да се види со голо око, еве кога

Најсјајната комета, наречена “46P/Wirtanen”, наредната недела ќе мине покрај Земјата и тоа ќе биде една од 10-те најблиски средби со таков вид на небесно тело од 1950-та година, и меѓу 20-те најблиски од 9-тиот век. Како што се наведува  кометата ќе биде најблиски до Сонцето наредната среда, на 12-ти декември, а до Земјата на 16-ти декември и ќе мине

Најблескавата комета наскоро ќе помине покрај Земјата

Најблескавата комета наскоро ќе помине покрај Земјата

Најблескавата комета наречена 46P/Wirtanen следната недела ќе помине покрај Земјата. Тоа ќе биде една од десетте најблиски средби со вакво небесно тело од 1950 година и една од 20-те најблиски од 9. век наваму. Според USA Today, кометата ќе биде најблиску до Сонцето следната среда на 12 декември, а до Земјата на 16 декември кога ќе помине покрај нашата

Најблескавата комета наскоро ќе помине покрај Земјата

Најблескавата комета наскоро ќе помине покрај Земјата

Најблескавата комета наречена 46P/Wirtanen следната недела ќе помине покрај Земјата. Тоа ќе биде една од десетте најблиски средби со вакво небесно тело од 1950 година и една од 20-те најблиски од 9. век наваму. Според USA Today, кометата ќе биде најблиску до Сонцето следната среда на 12 декември, а до Земјата на 16 декември кога ќе помине покрај нашата