притисни ентер »

„Audi“ го укинува моделот „А1“
„Audi“ го укинува моделот „А1“

„Audi“ го укинува моделот „А1“

Доаѓа крајот на најмалиот „Audi“ модел после цела една деценија на пазарот. Во интервју за „Automotive News“, извршниот директор на „Audi“ Маркус Дусман потврди дека ќе се укине моделот „А1“ после актуелната генерација. Последната генерација која е лансирана во 2018, очигледно не ги исполнила очекувањата и не бил адоволно популарна кај корисниците

Audi A1 ќе се пензионира

Audi A1 ќе се пензионира

Кросоверите и SUV моделите се многу попопуларни во однос на седан и хетчбек, а ова е уште една причина зошто некои од традиционалните сегменти полека исчезнуваат. Сегментот на мали автомобили со мали трицилиндрични и четирицилидрични мотори со внатрешно согорување најверојатно веќе нема да се произведуваат, па така и од Audi потврдија дека ќе престанат

Audi А1 без наследник

Audi А1 без наследник

Малиот автомобилски сегмент каков што го познаваме – со мали 3- и 4-цилиндерски мотори со внатрешно согорување – веројатно ги живее последните години, со оглед на индикациите од различни производители на автомобили од каде велат дека ќе ги пензионираат своите преставници во овој сегмент во следната деценија. Audi е еден од последните производители