притисни ентер »

МФ: Аукцијата е редовна, бројот на аукции преполовен, јавниот долг по долги години – стабилизиран
МФ: Аукцијата е редовна, бројот на аукции преполовен, јавниот долг по долги години – стабилизиран

МФ: Аукцијата е редовна, бројот на аукции преполовен, јавниот долг по долги години – стабилизиран

Денешната аукција на државни хартии од вредност е редовна аукција предвидена и објавена со календарот за аукции. Таа e согласно предвиденото домашно повлекување утврдено со Буџетот за 2020 година, со тоа што мора да се напомене дека бројот на аукции е двојно намален од 2017 година наваму, соопшти Министерството за финансии (МФ). Оттаму посочуваат дека

МФ: Аукцијата е редовна, бројот на аукции преполовен, јавниот долг по долги години – стабилизиран

МФ: Аукцијата е редовна, бројот на аукции преполовен, јавниот долг по долги години – стабилизиран

Денешната аукција на државни хартии од вредност е редовна аукција предвидена и објавена со календарот за аукции. Таа e согласно предвиденото домашно повлекување утврдено со Буџетот за 2020 година, со тоа што мора да се напомене дека бројот на аукции е двојно намален од 2017 година наваму, соопшти Министерството за финансии (МФ). Оттаму посочуваат дека

МФ: Аукцијата е редовна, бројот на аукции преполовен, јавниот долг после долги години - стабилизиран

МФ: Аукцијата е редовна, бројот на аукции преполовен, јавниот долг после долги години - стабилизиран

Taa e согласно предвиденото домашно повлекување утврдено со Буџетот за 2020 година, со тоа што мора да се напомене дека бројот на аукции е двојно намален од 2017 година наваму. Државните хартии од вредност се евтин извор за финансирање на буџетскиот дефицит, но и на стари доспеани обврски. На пример, каматата на 12-месечните обврзници кои се издадоа

МФ: Аукцијата е редовна, бројот на аукции преполовен, јавниот долг после долги години – стабилизиран

МФ: Аукцијата е редовна, бројот на аукции преполовен, јавниот долг после долги години – стабилизиран

Денешната аукција на државни хартии од вредност е редовна аукција предвидена и објавена со календарот за аукции. Taa e согласно предвиденото домашно повлекување утврдено со Буџетот за 2020 година, со тоа што мора да се напомене дека бројот на аукции е двојно намален од 2017 година наваму. Државните хартии од вредност се евтин извор за финансирање на

МФ: Аукцијата е редовна, бројот на аукции преполовен, јавниот долг по долги години – стабилизиран

МФ: Аукцијата е редовна, бројот на аукции преполовен, јавниот долг по долги години – стабилизиран

Денешната аукција на државни хартии од вредност е редовна аукција предвидена и објавена со календарот за аукции. Таа e согласно предвиденото домашно повлекување утврдено со Буџетот за 2020 година, со тоа што мора да се напомене дека бројот на аукции е двојно намален од 2017 година наваму, соопшти Министерството за финансии (МФ). Оттаму посочуваат дека

МФ: Аукцијата е редовна, бројот на аукции преполовен, јавниот долг по долги години – стабилизиран

МФ: Аукцијата е редовна, бројот на аукции преполовен, јавниот долг по долги години – стабилизиран

Денешната аукција на државни хартии од вредност е редовна аукција предвидена и објавена со календарот за аукции. Таа e согласно предвиденото домашно повлекување утврдено со Буџетот за 2020 година, со тоа што мора да се напомене дека бројот на аукции е двојно намален од 2017 година наваму, соопшти Министерството за финансии (МФ). Оттаму посочуваат дека

Финансии: Јавниот долг по долги години е стабилизиран

Финансии: Јавниот долг по долги години е стабилизиран

Денешната аукција на државни хартии од вредност е редовна аукција предвидена и објавена со календарот за аукции. Таа e согласно предвиденото домашно повлекување утврдено со Буџетот за 2020 година, со тоа што мора да се напомене дека бројот на аукции е двојно намален од 2017 година наваму, соопшти Министерството за финансии (МФ). Оттаму посочуваат дека

МФ: Аукцијата е редовна, бројот на аукции преполовен, јавниот долг по долги години – стабилизиран

МФ: Аукцијата е редовна, бројот на аукции преполовен, јавниот долг по долги години – стабилизиран

Скопје, 14 јануари 2019 (МИА) – Денешната аукција на државни хартии од вредност е редовна аукција предвидена и објавена со календарот за аукции. Таа e согласно предвиденото домашно повлекување утврдено со Буџетот за 2020 година, со тоа што мора да се напомене дека бројот на аукции е двојно намален од 2017 година наваму, соопшти Министерството за финансии

Владата ја усвои Информацијата за номинирање на Длабока Река на Прелиминарната листа на УНЕСКО

Владата ја усвои Информацијата за номинирање на Длабока Река на Прелиминарната листа на УНЕСКО

Владата денеска ја разгледа и усвои Информацијата во врска со постапката за номинирање на локалитетот Длабока Река во Националниот парк Маврово на Прелиминарната листа на УНЕСКО. -Локалитетот Длабока Река како дел од Националниот парк Маврово има исклучителни природни вредности преставени преку голема биолошка и пределска разновидност. Една од основните

Над 60 планинари стекнаа вештини и знаења да планинарат во зимски услови

Над 60 планинари стекнаа вештини и знаења да планинарат во зимски услови

Над 60 планинари стекнаа вештини и знаења да планинарат во зимски услови. Обуката се одржа на турустичкиот центар Попова Шапка. Зимски школи за обука се одржуваат по шести пак на скијачкиот центар Попова Шапка. Планинарите се запознаа со начинот на работа со цепин дерези, снежен профил, лавина, изработка на зимско засолниште и слично. Стојановски вели