притисни ентер »

Ќе се урнат 180 објекти: Наскоро ќе почне изградбата на новиот коридор во нашиот град
Ќе се урнат 180 објекти: Наскоро ќе почне изградбата на новиот коридор во нашиот град

Ќе се урнат 180 објекти: Наскоро ќе почне изградбата на новиот коридор во нашиот град

Пролетва ќе почнат градежните активности на реализација на новиот коридор во нашиот град. Станува збор за булеварот кој ќе поминува низ населбата Ќерамидница и за кој, како што најави градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, проектирањето е завршено и исцрната е трасата каде ќе поминува, пишува Вечер. – Отворањето на понудите за избор на најповолен

За новиот булевар низ Ќерамидница ќе се урнат 180 објекти

За новиот булевар низ Ќерамидница ќе се урнат 180 објекти

Пролетва ќе почне изградбата на новиот булевар кој ќе ги поврзе Аеродром и Гази Баба. Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, вели дека проектот за сообраќајницата е готов, а деновиве ќе се знае и изведувачот на булеварот за чија реализација ќе треба да се отстранат 180 објекти низ Ќерамидница. Готов е и проектот за 120-метарскиот мост Пролетва