притисни ентер »

Писмо до ЕУ - Исправете на грешката кон Скопје и Тирана
Писмо до ЕУ - Исправете на грешката кон Скопје и Тирана

Писмо до ЕУ - Исправете на грешката кон Скопје и Тирана

Европското НЕ за почеток на пристапни преговори за Македонија и Албанија е стратешка грешка и ги поткопува авторитетот и кредибилитетот на ЕУ, пишуваат во отвореното писмо на 10 поранешни министри за надворешни работи, меѓу кои и поранешните шефови на македонската и грчката дипломатија Никола Поповски и на Никос Коѕијас, кои воедно ја повикуваат Унијата

Преку отворено писмо 10 поранешни МНР ја повикуваат ЕУ да ја исправи стратешка грешка за Северна Македонија и Албанија

Преку отворено писмо 10 поранешни МНР ја повикуваат ЕУ да ја исправи стратешка грешка за Северна Македонија и Албанија

Спротивставувањето на почетокот на пристапни преговори за Северна Македонија и Албанија е стратешка грешка и ги поткопува авторитетот и кредибилитетот на ЕУ, пишува во отвореното писмо на 10 поранешни министри за надворешни работи, меѓу кои и поранешните шефови на македонската и грчката дипломатија Никола Поповски и на Никос Коѕијас, кои воедно ја

10 поранешни министри за надворешни работи ја повикуваат ЕУ да ја исправи стратешката грешка кон Македонија и Албанија

10 поранешни министри за надворешни работи ја повикуваат ЕУ да ја исправи стратешката грешка кон Македонија и Албанија

Меѓу нив се и поранешните шефови на македонската и грчката дипломатија Никола Поповски и на Никос Коѕијас, кои воедно ја повикуваат Унијата да ги надмине разликите за конкретното прашање, јави дописничката на МИА од Атина. Отвореното писмо го објавува грчкиот весник „Та неа", а потписници се, освен Поповски и Коѕијас, и поранешниот премиер и министер

Писмо на Поповски, Коѕиас, Вигенин, Пушиќ, Бушати: ЕУ да ја поправи стратешката грешка со Македонија и Албанија!

Писмо на Поповски, Коѕиас, Вигенин, Пушиќ, Бушати: ЕУ да ја поправи стратешката грешка со Македонија и Албанија!

Спротивставувањето на почетокот на пристапни преговори за Северна Македонија и Албанија е стратешка грешка и ги поткопува авторитетот и кредибилитетот на ЕУ, пишува во отвореното писмо на 10 поранешни министри за надворешни работи, меѓу кои и поранешните шефови на македонската и грчката дипломатија, Никола Поповски и на Никос Коѕијас. Покрај нив, потписници

Десет поранешни МНР ја повикуваат ЕУ да ја исправи стратешка грешка за Северна Македонија и Албанија

Десет поранешни МНР ја повикуваат ЕУ да ја исправи стратешка грешка за Северна Македонија и Албанија

Спротивставувањето на почетокот на пристапни преговори за Северна Македонија и Албанија е стратешка грешка и ги поткопува авторитетот и кредибилитетот на ЕУ, пишува во отвореното писмо на 10 поранешни министри за надворешни работи, меѓу кои и поранешните шефови на македонската и грчката дипломатија Никола Поповски и на Никос Коѕијас, кои воедно ја

Преку отворено писмо 10 поранешни МНР ја повикуваат ЕУ да ја исправи стратешка грешка за Северна Македонија и Албанија

Преку отворено писмо 10 поранешни МНР ја повикуваат ЕУ да ја исправи стратешка грешка за Северна Македонија и Албанија

Спротивставувањето на почетокот на пристапни преговори за Северна Македонија и Албанија е стратешка грешка и ги поткопува авторитетот и кредибилитетот на ЕУ, пишува во отвореното писмо на 10 поранешни министри за надворешни работи, меѓу кои и поранешните шефови на македонската и грчката дипломатија Никола Поповски и на Никос Коѕијас, кои воедно ја

Преку отворено писмо 10 поранешни МНР ја повикуваат ЕУ да ја исправи стратешка грешка за Северна Македонија и Албанија

Преку отворено писмо 10 поранешни МНР ја повикуваат ЕУ да ја исправи стратешка грешка за Северна Македонија и Албанија

Спротивставувањето на почетокот на пристапни преговори за Северна Македонија и Албанија е стратешка грешка и ги поткопува авторитетот и кредибилитетот на ЕУ, пишува во отвореното писмо на 10 поранешни министри за надворешни работи, меѓу кои и поранешните шефови на македонската и грчката дипломатија Никола Поповски и на Никос Коѕијас, кои воедно ја

Десет поранешни министри ја повикуваат ЕУ да ја исправи стратешката грешка за Македонија и Албанија

Десет поранешни министри ја повикуваат ЕУ да ја исправи стратешката грешка за Македонија и Албанија

Отвореното писмо го објавува грчкиот весник „Та неа", а потписници се, освен Поповски и Коѕијас, и поранешниот премиер и министер за надворешни работи на Црна Гора Игор Лукшиќ, поранешниот заменик канцелар и министер за надворешни работи на Германија, Зигмар Габриел, поранешната вицепремиерка на Хрватска и поранешна МНР, Весна Пушиќ, како и поранешните

Со отворено писмо 10 екс-шефови на дипломатии бараат ЕУ да ја исправи грешката за Македонија и Албанија

Со отворено писмо 10 екс-шефови на дипломатии бараат ЕУ да ја исправи грешката за Македонија и Албанија

Спротивставувањето на почетокот на пристапни преговори за Северна Македонија и Албанија е стратешка грешка и ги поткопува авторитетот и кредибилитетот на ЕУ, пишува во отвореното писмо на 10 поранешни министри за надворешни работи, меѓу кои и поранешните шефови на македонската и грчката дипломатија Никола Поповски и на Никос Коѕијас, кои воедно ја

Преку отворено писмо 10 поранешни МНР ја повикуваат ЕУ да ја исправи стратешка грешка за Северна Македонија и Албанија

Преку отворено писмо 10 поранешни МНР ја повикуваат ЕУ да ја исправи стратешка грешка за Северна Македонија и Албанија

Спротивставувањето на почетокот на пристапни преговори за Северна Македонија и Албанија е стратешка грешка и ги поткопува авторитетот и кредибилитетот на ЕУ, пишува во отвореното писмо на 10 поранешни министри за надворешни работи, меѓу кои и поранешните шефови на македонската и грчката дипломатија Никола Поповски и на Никос Коѕијас, кои воедно ја