притисни ентер »

БЕСПЛАТНИ КОНТРАЦЕПТИВИ и апчињата за прекин на бременост да ги препишуваат и матичните гинеколози, бараат здруженијата МАГО и ХЕРА
БЕСПЛАТНИ КОНТРАЦЕПТИВИ и апчињата за прекин на бременост да ги препишуваат и матичните гинеколози, бараат здруженијата МАГО и ХЕРА

БЕСПЛАТНИ КОНТРАЦЕПТИВИ и апчињата за прекин на бременост да ги препишуваат и матичните гинеколози, бараат здруженијата МАГО и ХЕРА

Методата за медикаметозен абортус во Македонија е достапна само на Клиниката за гинекологија и акушерство (ГАК) во Скопје, оти лекот не е регистриран кај нас. Кога би се регистрирал, до 12. недела од бременоста ќе може го препишуваат и матичните гинеколози и да им се олесни на девојките и жените да не доаѓаат сите во Скопје, рекоа на денешната прес-конференција

Сексуално искуство имале дури 36 отсто од момчињата и три проценти од девојчињата на 15-годишна возраст

Сексуално искуство имале дури 36 отсто од момчињата и три проценти од девојчињата на 15-годишна возраст

Дури 36 отсто од момчињата и три проценти од девојчињата на 15-годишна возраст имале сексуално искуство. Стапката на тинејџерска бременост кај нас е речиси трипати повисока од просекот на Европската Унија, покажуваат податоците што денеска ги објавија Македонската асоцијација на гинеколози и опстетричари (МАГО) и ХЕРА - асоцијација за здравствена едукација

Дури 36 отсто од момчињата и три проценти од девојчињата на 15-годишна возраст имале сексуален однос

Дури 36 отсто од момчињата и три проценти од девојчињата на 15-годишна возраст имале сексуален однос

Дури 36 отсто од момчињата и три проценти од девојчињата на 15-годишна возраст имале сексуално искуство. Стапката на тинејџерска бременост кај нас е речиси трипати повисока од просекот на Европската Унија, покажуваат податоците што денеска ги објавија Македонската асоцијација на гинеколози и опстетричари (МАГО) и ХЕРА – асоцијација за здравствена едукација

Во Македонија 36 отсто од момчињата и 3 отсто од девојчињата на 15-годишна возраст имале сексуален однос

Во Македонија 36 отсто од момчињата и 3 отсто од девојчињата на 15-годишна возраст имале сексуален однос

Дури 36 отсто од момчињата и 3 проценти од девојчињата на 15-годишна возраст имале сексуално искуство. Стапката на тинејџерска бременост кај нас е речиси трипати повисока од просекот на Европската Унија, покажуваат податоците што денеска ги објавија Македонската асоцијација на гинеколози и опстетричари (МАГО) и ХЕРА - асоцијација за здравствена едукација

Висока стапката на тинејџерска бременост, 36 отсто од момчињата и 3 проценти од девојчињата на 15 години имале сексуален однос

Висока стапката на тинејџерска бременост, 36 отсто од момчињата и 3 проценти од девојчињата на 15 години имале сексуален однос

Фото: ХЕРА Триесет и шест отсто од момчињата и три проценти од девојчињата на 15-годишна возраст имале сексуално искуство. Стапката на тинејџерска бременост кај нас е речиси трипати повисока од просекот на Европската Унија, покажуваат податоците што денеска ги објавија Македонската асоцијација на гинеколози и опстетричари (МАГО) и ХЕРА – асоцијација

Прекин на бременоста со апчиња се прави само на ГАК, здруженијта МАГО и ХЕРА бараат матичните гинеколози да можат да препишуваат бесплатни контрацептиви и апчиња

Прекин на бременоста со апчиња се прави само на ГАК, здруженијта МАГО и ХЕРА бараат матичните гинеколози да можат да препишуваат бесплатни контрацептиви и апчиња

Прекин на бременоста со апчиња се прави само на Универзитетската клиника за гинекологија и акушерство (ГАК) во Скопје, а од Македонската асоцијација на гинеколози и опстетричари (МАГО) и Асоцијацијата ХЕРА бараат матичните гинеколози да можат да препишуваат бесплатни контрацептиви и апчиња за прекин на бременоста. Медикаметозен абортус во Македонија

Дури 36 отсто од момчињата и 3 проценти од девојчињата на 15-годишна возраст имале сексуален однос

Дури 36 отсто од момчињата и 3 проценти од девојчињата на 15-годишна возраст имале сексуален однос

Дури 36 отсто од момчињата и 3 проценти од девојчињата на 15-годишна возраст имале сексуален однос Дури 36 отсто од момчињата и три проценти од девојчињата на 15-годишна возраст имале сексуално искуство. Стапката на тинејџерска бременост кај нас е речиси трипати повисока од просекот на Европската Унија, покажуваат податоците што денеска ги објавија

Стапката на тинејџерска бременост во Македонија речиси трипати повисока од просекот на ЕУ

Стапката на тинејџерска бременост во Македонија речиси трипати повисока од просекот на ЕУ

Стапката на тинејџерска бременост во Македонија речиси трипати повисока од просекот на ЕУ К.И. Пред 3 минути Фото Профимедиа Податоците што ги објавија Македонската асоцијација на гинеколози и опстетричари (МАГО) и ХЕРА – асоцијација за здравствена едукација и истражување по повод Светскиот ден на контрацепцијата и Светскиот ден на безбедниот абортус

Дури 36% од момчињата и 3% од девојчињата на 15-годишна возраст веќе имале сексуално искуство

Дури 36% од момчињата и 3% од девојчињата на 15-годишна возраст веќе имале сексуално искуство

11 Граѓаните на Република Северна Македонија немаат пристап до универзална заштита за репродуктивното здравје, истакнаа Македонската асоцијата на гинеколози и опстетричари (МАГО) и ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување на денешната конференција за печат, организирана по повод 26 септември – Светскиот ден на контрацепцијата и 28