притисни ентер »

Како изгледаше спуштањето на Chang’e-4 на темната страна на Месечината?
Како изгледаше спуштањето на Chang’e-4 на темната страна на Месечината?

Како изгледаше спуштањето на Chang’e-4 на темната страна на Месечината?

По првите фотографии од темната страна на Месечината, сега можеме да видиме како се одвивало спуштањето на кинеското летало Chang’e-4 во историската мисија. Кинеската национална вселенска агенција CSNA на 7 декември го лансираше роверот со ракетата Long March-4C. Набргу по Chang’e-4 беше спуштен и роверот Yutu-2, кој ќе собира информации за минералниот

Кинезите ги направија првите фотографии од темната страна на Месечината

Кинезите ги направија првите фотографии од темната страна на Месечината

Кинескиот вселенски ровер направи неверојатни снимки од спротивната страна на Месечината, што во научниот свет се смета за уште еден триумф на кинеската мисија за истражување на Месечината. Станува збор за далечната страна на Месечината, попозната како темна страна затоа што не може да се види од Земјата и е релативно непозната. Теренот на оваа страна

ПРВА ФОТОГРАФИЈА: Стапнаа на задната страна на месечината

ПРВА ФОТОГРАФИЈА: Стапнаа на задната страна на месечината

ПРВА ФОТОГРАФИЈА: Стапнаа на задната страна на месечината (ФОТО) По успешното слетување на 3-ти јануари, Кинеската вселенска агенција изјави дека двете машини функционираат добро. Агенцијата исто така објави и панорамски фотографии каде што слетал модулот, како и видео од слајдови. “Истражувачите ги имаат завршено прелиминарните анализи на топографијата

ПРВА ФОТОГРАФИЈА: Кина стапна на задната страна на месечината

ПРВА ФОТОГРАФИЈА: Кина стапна на задната страна на месечината

По успешното слетување на 3-ти јануари, Кинеската вселенска агенција изјави дека двете машини функционираат добро. Агенцијата исто така објави и панорамски фотографии каде што слетал модулот, како и видео од слајдови. "Истражувачите ги имаат завршено прелиминарните анализи на топографијата на површината на Месечината околу местото на слетување врз

Вака изгледа темната страна на месечината

Вака изгледа темната страна на месечината

Кинеската анционална вселенска агеција објави снимка од сондата која слета на спротивната страна на Месечина , што претставува прво во историјата на   човештвото “меко” слетување на страната на Месечината кое не е видливо од нашата планета. China National Space Administration releases video recording of entire soft landing on moon’s far side by China’s

Кинезите објавија снимка од слетувањето на темната страна на Месечината

Кинезите објавија снимка од слетувањето на темната страна на Месечината

Кинеската национална вселенска агенција (CNSA) објави снимка од лунарната сонда која што слета на темната страна на Месечината. Станува збор за првото „меко“ слетување во историјата на човештвото на темната страна, односно на страната од Месечината која што не е видлива од нашата планета. Да потсетиме, кинеската сонда за проучување на темната страна

Кинезите објавија снимка од слетувањето на темната страна на Месечината

Кинезите објавија снимка од слетувањето на темната страна на Месечината

Кинеската национална вселенска агенција (CNSA) објави снимка од лунарната сонда која што слета на темната страна на Месечината. Станува збор за првото „меко“ слетување во историјата на човештвото на темната страна, односно на страната од Месечината која што не е видлива од нашата планета. Да потсетиме, кинеската сонда за проучување на темната страна

Кинезите ја снимија темната страна на Месечината

Кинезите ја снимија темната страна на Месечината

Кинеската национална вселенска агенција (CNSA) објавила снимка од слетувањето на нивната лунарна сонда на спротивната страна на Месечината. Ова претставува прво „меко“ слетување на Месечината во историјата на човештвото, во делот кој не е видлив за нашата планета. Кинескиот модул за проучување на темната страна на Месечината „Чанга 4’“, слетал на темната

Кинезите ја снимија темната страна на Месечината

Кинезите ја снимија темната страна на Месечината

Кинеската национална вселенска агенција (CNSA) објавила снимка од слетувањето на нивната лунарна сонда на спротивната страна на Месечината. Ова претставува прво „меко“ слетување на Месечината во историјата на човештвото, во делот кој не е видлив за нашата планета. Кинескиот модул за проучување на темната страна на Месечината „Чанга 4’“, слетал на темната

Досега невидена снимка: Погледнете како изгледа темната страна на Месечината

Досега невидена снимка: Погледнете како изгледа темната страна на Месечината

Кинеската национална вселенска агенција (CNSA) објави снимка од лунарната сонда која што слета на темната страна на Месечината. Станува збор за првото „меко“ слетување во историјата на човештвото на темната страна, односно на страната од Месечината која што не е видлива од нашата планета. Да потсетиме, кинеската сонда за проучување на темната страна