притисни ентер »

Единствена Македонија: Ќе покренеме иницијатива за влез на уште седум заедници во Уставот
Единствена Македонија: Ќе покренеме иницијатива за влез на уште седум заедници во Уставот

Единствена Македонија: Ќе покренеме иницијатива за влез на уште седум заедници во Уставот

Јавноста слушна за најавата на власта за започнување на постапката за измена на Уставот, со цел влез на Бугарите во македонскиот Устав. Оттука Единствена Македонија денес со соопштение информира дека Извршниот комитет на партијата донел одлука за поведување на иницијатива за влез на Русите, Белорусите, Украинците, Чесите, Словаците, Полјаците и Словенците

Единствена Македонија: Ќе покренеме иницијатива за влез на уште седум заедници во Уставот

Единствена Македонија: Ќе покренеме иницијатива за влез на уште седум заедници во Уставот

Јавноста слушна за најавата на власта за започнување на постапката за измена на Уставот, со цел влез на Бугарите во македонскиот Устав. Оттука Единствена Македонија денес со соопштение информира дека Извршниот комитет на партијата донел одлука за поведување на иницијатива за влез на Русите, Белорусите, Украинците, Чесите, Словаците, Полјаците и Словенците

Единствена Македонија: Ќе покренеме иницијатива за влез на уште седум заедници во Уставот

Единствена Македонија: Ќе покренеме иницијатива за влез на уште седум заедници во Уставот

Јавноста слушна за најавата на власта за започнување на постапката за измена на Уставот, со цел влез на Бугарите во македонскиот Устав. Оттука Единствена Македонија денес со соопштение информира дека Извршниот комитет на партијата донел одлука за поведување на иницијатива за влез на Русите, Белорусите, Украинците, Чесите, Словаците, Полјаците и Словенците

БУГАРИЈА ГЛЕДА НА МАКЕДОНИЈА КАКО РУСИЈА НА УКРАИНА! Димитров посочува на неверојатна сличност во наративите на Москва и Софија

БУГАРИЈА ГЛЕДА НА МАКЕДОНИЈА КАКО РУСИЈА НА УКРАИНА! Димитров посочува на неверојатна сличност во наративите на Москва и Софија

П остојат неверојатни сличности меѓу наративот на Путин за Украина и официјалниот наратив на Бугарија за етничките Македонци – вели поранешниот министер за надворешни работи Никола Димитров во итервју за Мкд.мк . – Бугарија се претвори од шампион во најголема пречка на нашата европска иднина, за неколку седмици во 2019 година, земајќи го проширувањето

Ќахил: Неприфатливо е Македонија и Македонците да не можат да влезат во ЕУ зашто ги немало Бугарите во Уставот!

Ќахил: Неприфатливо е Македонија и Македонците да не можат да влезат во ЕУ зашто ги немало Бугарите во Уставот!

„Македонија и Македонците опстојувале на овие простори и кога немало држава, па апсурдно е да се негира и да се загрозува нивното постоење сега кога имаат своја држава. Турската заедница во Македонија недвосмислено ги поддржува македонската нација и националниот и јазичниот идентитет во однос на сите предизвици, што се појавуваат во контекст на евроинтеграциите

Македонија е наша држава, наш дом, мој дом!

Македонија е наша држава, наш дом, мој дом!

За мене е неприфатливо Македонија, Македонците, македонскиот јазик да не можат да влезат во ЕУ зашто ги немало Бугарите во македонскиот устав?! Македонија и Македонците опстојувале на овие простори и кога немало држава, па апсурдно е да се негира и загрозува нивното постоење сега кога имаат своја држава. Овие премрежиња ќе поминат. Само апелирам да