притисни ентер »

Мицкоски повикува на лидерска средба за разговорите со Бугарија
Мицкоски повикува на лидерска средба за разговорите со Бугарија

Мицкоски повикува на лидерска средба за разговорите со Бугарија

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски денеска ги повика лидерите на релевантните политички партии во земјава на нова лидерска средба за да разговараат, како што рече, за сериозни прашања. „Сериозни прашања се решаваат на лидерска средба на маса. Еве, ја користам оваа прилика да ги повикам лидерите на релевантните политички партии, не зборам

Мицкоски повика на лидерска средба за прашањето со Бугарија, пописот, економијата…

Мицкоски повика на лидерска средба за прашањето со Бугарија, пописот, економијата…

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски ги повика лидерите на релевантните политички партии, да седнат и да разговараат отворено за прашањето кое што денеска е актуелно, а тоа се преговорите со нашиот источен сосед Бугарија. Тој смета дека вакви сериозни прашања се решаваат на лидерска средба на маса. -Тука пред се мислам на случувањата околу преговорите

Мицкоски бара лидерска средба со состојбата со Бугарија

Мицкоски бара лидерска средба со состојбата со Бугарија

Embedded video for Мицкоски бара лидерска средба со состојбата со Бугарија Лидерски средби на релевантните партии за клучните политички прашања бара претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски. Првата точа на лидерски состанок Мицкоски бара да бидат преговорите со Бугарија. Мицкоски ја слушнал идејата за заедничка историја која може да произлезе

Мицкоски останува на ставот дека Софија нуди нов договор, бара лидерска средба

Мицкоски останува на ставот дека Софија нуди нов договор, бара лидерска средба

И покрај демантите од министерот за надворешни Османи и премиерот Заев, за Мицкоски е чудно зошто досега никој од бугарска страна не го демантирал за тоа. Бара лидерска средба на која ќе се разговара за проблемот со Бугарија. Во однос на работата на македонско-бугарската комисија за пееглање на историските разлики, лидерот на ВМРО-ДПМНЕ вели не може

Мицкоски повика на лидерска средба

Мицкоски повика на лидерска средба

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски ги повика лидерите на релевантните политички партии, да седнат и да разговараат отворено за прашањето кое што денеска е актуелно, а тоа се преговорите со нашиот источен сосед Бугарија. Тој смета дека вакви сериозни прашања се решаваат на лидерска средба на маса. – Како политичар не верувам дека нашиот источен

Кекеновски: Партијата нема да биде заштитник на криминогени лица кои работат на штета на државата

Кекеновски: Партијата нема да биде заштитник на криминогени лица кои работат на штета на државата

Опозицијата почнува да се окрупнува. По најавата од лидерот на најголемата опозициска партија ВМРО ДПМНЕ, Кристијан Мицковски дека во нивните редови се враќаат поранешните членови кои делуваа во ФРОДЕМ – Фронт за демократска Македонија, потврда пристигна и од партијата ФРОДЕМ која беше формирана во 2015 година откако ги напуштија редовите на ВМРО ДПМНЕ

Мицкоски повика на лидерска средба

Мицкоски повика на лидерска средба

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски ги повика лидерите на релевантните политички партии, да седнат и да разговараат отворено за прашањето кое што денеска е актуелно, а тоа се преговорите со нашиот источен сосед Бугарија. Тој смета дека вакви сериозни прашања се решаваат на лидерска средба на маса. „Како политичар не верувам дека нашиот источен

Се обединува опозицискиот фронт, ФРОДЕМ преминува во ВМРО-ДПМНЕ

Се обединува опозицискиот фронт, ФРОДЕМ преминува во ВМРО-ДПМНЕ

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски соопшти дека уште една десничарска проопозициска структура во Македонија се приклучува кон ВМРО-ДПМНЕ, а тоа е ФРОДЕМ. „Како што и претставникот самиот кажа препознавајќи ги политиките на новото раководство, а потребите на новото време за обединување на опозицискиот фронт ФРОДЕМ одлучи во иднина да дејствува

Мицкоски: ФРОДЕМ преминува во ВМРО-ДПМНЕ

Мицкоски: ФРОДЕМ преминува во ВМРО-ДПМНЕ

Препознавајќи ги политиките на новото раководство, а потребите на новото време за обединување на опозицискиот фронт ФРОДЕМ одлучи во иднина да дејствува во рамките на структурите на ВМРО-ДПМНЕ како политичка партија.     Јас сум исклучително среќен што изминативе неколку недели можевме искрено, пријателски, братски да поразговараме за проблемите кои

Мицкоски повикува на лидерска средба за разговорите со Бугарија

Мицкоски повикува на лидерска средба за разговорите со Бугарија

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски денеска ги повика лидерите на релевантните политички партии во земјава на нова лидерска средба за да разговараат, како што рече, за сериозни прашања. – Сериозни прашања се решаваат на лидерска средба на маса. Еве, ја користам оваа прилика да ги повикам лидерите на релевантните политички партии, не зборам