притисни ентер »

Расфрлано ѓубре, кеси, кабаст отпад покрај контејнерите, улиците и парковите во Скопје
Расфрлано ѓубре, кеси, кабаст отпад покрај контејнерите, улиците и парковите во Скопје

Расфрлано ѓубре, кеси, кабаст отпад покрај контејнерите, улиците и парковите во Скопје

Расфрлано ѓубре, кеси, кабаст отпад покрај контејнерите. Оваа непријатна глетка е честа појава во урбаните градски средини. На социјалните мрежи може да се забележат фотографии кои сведочат за ниската еколошка култура. Расфрланото ѓубре покрај естетски претставува и здравствен проблем, а граѓаните велат дека покрај надлежните, за ваквата глетка виновни

Идентитетот на валканата нација

Идентитетот на валканата нација

К ога после 100 години ќе пропадне оваа човечка цивилизација и кога после десет илјади години ќе се појави нова, идните археолошки ископувања на територијата на сегашна Република Северна Македонија ќе ги поттикнат футуристичките научници да толкуваат дали ова огромно количество на пластичен отпад и секаков друг вид на смет расфрлан наоколу низ нашиот

Идентитетот на валканата нација

Идентитетот на валканата нација

К ога после 100 години ќе пропадне оваа човечка цивилизација и кога после десет илјади години ќе се појави нова, идните археолошки ископувања на територијата на сегашна Република Северна Македонија ќе ги поттикнат футуристичките научници да толкуваат дали ова огромно количество на пластичен отпад и секаков друг вид на смет расфрлан наоколу низ нашиот

Идентитетот на валканата нација

Идентитетот на валканата нација

Ви пренесуваме дел од колумната на Сашо Орданоски за Цивил Медиа: Кога после 100 години ќе пропадне оваа човечка цивилизација и кога после десет илјади години ќе се појави нова, идните археолошки ископувања на територијата на сегашна Република Северна Македонија ќе ги поттикнат футуристичките научници да толкуваат дали ова огромно количество на пластичен