притисни ентер »

Mahindra планира нова фабрика во САД
Mahindra планира нова фабрика во САД

Mahindra планира нова фабрика во САД

Најголемиот индиски производител на автомобили, Mahindra има сериозни намери за освојување на американскиот пазар. Откако претходно ја отвори фабриката во Обрн Хилс во Мичиген, сега, оваа компанија планира нова, втора фабрика во САД. Станува збор за браунфилд инвестиција т.е. инвестиција во фабрика која во минатото се користела за производство на автомобили,