притисни ентер »

Еклстон: Ферстапен е најдобриот возач на сите времиња!
Еклстон: Ферстапен е најдобриот возач на сите времиња!

Еклстон: Ферстапен е најдобриот возач на сите времиња!

Некогашниот прв човек на Формула 1, Берни Еклстон, се уште е атрактивен со своите ставови и размислувања, особено кога тие се храбри, дури и дрски. Во последното интервју за „Дејли Мејл“, зборуваше како Ф1-сезоната предолго се развлече, дека 22 трки во една сезона, колку што се сега во 2023 - се премногу. „Моето мислење е дека 18 трки се доволно. Во

Берни Еклстоун: Во една Формулa 1 сезона доволни се 18 трки

Берни Еклстоун: Во една Формулa 1 сезона доволни се 18 трки

Поранешниот извршен директор на Формула 1, Берни Екелстоун смета дека со зголемувањето на бројот на трки во сезоната се зголемува и обемот на работа на тимскиот персонал. Дека порано или подоцна тоа ќе има последици. - Можам да ги разберам луѓето од комерцијалниот оддел бидејќи можат да пријават дека склучуваат долгорочни договори и со тоа заработуваат

Берни Еклстоун: Во една Формул 1 сезона доволни се 18 трки

Берни Еклстоун: Во една Формул 1 сезона доволни се 18 трки

- Можам да ги разберам луѓето од комерцијалниот оддел бидејќи можат да пријават дека склучуваат долгорочни договори и со тоа заработуваат многу пари за компанијата. Но, лично, без сенка на сомнеж, би се решил на 18 трки по сезона, што би се сметало за престижно. Долгорочните договори постојат само на хартија. Всушност, организаторите можат во секое