притисни ентер »

Дигитализација на учебниците – пат кон   иднината или осакатување на младите генерации
Дигитализација на учебниците – пат кон   иднината или осакатување на младите генерации

Дигитализација на учебниците – пат кон иднината или осакатување на младите генерации

Деновиве сме сведоци на вистинска експлозија на негодување во јавноста поради најавата на МОН за дигитализација на учебниците. И како и секоја наша реформа во изминатиот период, прво се најавува помпезно, избрзано, без стручна и детална анализа на состојбите, без добро осмислена стратегија за нејзино спроведување, за потоа времето и реалноста да ни