притисни ентер »

На отворањето на игрите во Токио ќе присуствуваат само 15 светски лидери
На отворањето на игрите во Токио ќе присуствуваат само 15 светски лидери

На отворањето на игрите во Токио ќе присуствуваат само 15 светски лидери

Лидери на 15 земји во светот и различни меѓународни организации ќе бидат на церемонијата на отворањето на Летните олимписки игри во Токио. Тоа е значително помал број во однос на игрите во 2016 година во Рио де Жанеиро. Претседателот на Франција, Емануел Макрон и премиерот на Монголија, Лувсанмсраи Ојун-Ерден ќе бидат меѓу лидерите на земјите кои најавија

Крај на олимписките сништа – Четворица спортисти позитивни на ковид-19

Крај на олимписките сништа – Четворица спортисти позитивни на ковид-19

Уште не почнати Олимписките игри во Токио завршија за репрезентативка на Чиле, во таеквондо, Холанѓанка која се натпреварува во скејтборд, Британка, која беше фаворит џа злато во стрелаштво, во дисциплината скут и американски репрезентативец во одбојка на песок. Британката, Амбер Хил (23), мораше да се повлече од ОИ, пред заминувањето за Токио добила

Крај на олимписките сништа – Четворица спортисти позитивни на ковид-19

Крај на олимписките сништа – Четворица спортисти позитивни на ковид-19

Уште не почнати Олимписките игри во Токио завршија за репрезентативка на Чиле, во таеквондо, Холанѓанка која се натпреварува во скејтборд, Британка, која беше фаворит џа злато во стрелаштво, во дисциплината скут и американски репрезентативец во одбојка на песок. Британката, Амбер Хил (23), мораше да се повлече од ОИ, пред заминувањето за Токио добила

Крај на олимписките сништа – Четворица спортисти позитивни на ковид-19

Крај на олимписките сништа – Четворица спортисти позитивни на ковид-19

Уште не почнати Олимписките игри во Токио завршија за репрезентативка на Чиле, во таеквондо, Холанѓанка која се натпреварува во скејтборд, Британка, која беше фаворит џа злато во стрелаштво, во дисциплината скут и американски репрезентативец во одбојка на песок. Британката, Амбер Хил (23), мораше да се повлече од ОИ, пред заминувањето за Токио добила

Крај на олимписките сништа – Четворица спортисти позитивни на ковид-19

Крај на олимписките сништа – Четворица спортисти позитивни на ковид-19

Уште не почнати Олимписките игри во Токио завршија за репрезентативка на Чиле, во таеквондо, Холанѓанка која се натпреварува во скејтборд, Британка, која беше фаворит за злато во стрелаштво, во дисциплината скут и американски репрезентативец во одбојка на песок. Британката, Амбер Хил (23), мораше да се повлече од ОИ, пред заминувањето за Токио добила

Петнаесет светски лидери ќе присуствуваат на отворањето на ЛОИ

Петнаесет светски лидери ќе присуствуваат на отворањето на ЛОИ

Лидерите на 15 земји од светот и разни меѓународни организации ќе бидат на церемонијата на отворањето на Олимписките игри во Токио, изјави денеска портпаролот на јапонската влада, што е значително помал број во споредба со истиот настан од 2016 година во Рио де Жанеиро. Високиот владин функционер Кацунубу Като на прес-конференција рече дека 70 високи

Крај на олимписките сништа – Четворица спортисти позитивни на ковид-19

Крај на олимписките сништа – Четворица спортисти позитивни на ковид-19

Уште не почнати Олимписките игри во Токио завршија за репрезентативка на Чиле, во таеквондо, Холанѓанка која се натпреварува во скејтборд, Британка, која беше фаворит џа злато во стрелаштво, во дисциплината скут и американски репрезентативец во одбојка на песок. Британката, Амбер Хил (23), мораше да се повлече од ОИ, пред заминувањето за Токио добила

Крај на олимписките сништа – Четворица спортисти позитивни на ковид-19

Крај на олимписките сништа – Четворица спортисти позитивни на ковид-19

Уште не почнати Олимписките игри во Токио завршија за репрезентативка на Чиле, во таеквондо, Холанѓанка која се натпреварува во скејтборд, Британка, која беше фаворит џа злато во стрелаштво, во дисциплината скут и американски репрезентативец во одбојка на песок. Британката, Амбер Хил (23), мораше да се повлече од ОИ, пред заминувањето за Токио добила

Шефови на 15 држави и меѓународни организации ќе присуствуваат на церемонијата на отворање на Олимпијадата

Шефови на 15 држави и меѓународни организации ќе присуствуваат на церемонијата на отворање на Олимпијадата

Шефови на 15 држави и меѓународни организации се најавени за присуство на церемонијата на отворање на Летните олимписки игри во Токио. Ова го соопшти генералниот секретар на јапонскиот кабинет на министри Кацунобу Като на прес-конференција. -Досега очекуваме посета на шефови на 15 земји и меѓународни организации, како и министри за спорт од 70 земји

Петнаесет светски лидери ќе присуствуваат на отворањето на Олимписките игри

Петнаесет светски лидери ќе присуствуваат на отворањето на Олимписките игри

Лидерите на 15 земји од светот и разни меѓународни организации ќе бидат на церемонијата на отворањето на Олимписките игри во Токио, изјави денеска портпаролот на јапонската влада, што е значително помал број во споредба со истиот настан од 2016 година во Рио де Жeнеиро. Високиот владин функционер Кацунубу Като на прес-конференција рече дека 70 високи