притисни ентер »

Прекината сезоната во ВТБ лигата, странците ослободени од сите клубови
Прекината сезоната во ВТБ лигата, странците ослободени од сите клубови

Прекината сезоната во ВТБ лигата, странците ослободени од сите клубови

Кошаркарската ВТБ Лига нема да го дочека својот крај, затоа што доживеа предвремен прекин поради коронавирусот кој владее во Европа. Натпреварувањето донесе одлука иста каква што претходно донесоа и во Литванија, Израел, БиХ, Словенија, Белгија, Швајцарија, Украина, Шведска и Норвешка. Одлуката е донесена по видео-конференција која ја одржаа претставници

Коронавирусот означи крај на сезоната во ВТБ лигата

Коронавирусот означи крај на сезоната во ВТБ лигата

Управата на регионалната источноевропска кошаркарска лига донесе одлука ВТБ лигата го зеде примерот на Литванците и Израелците и означи крај на сезоната. Управата на регионалното источноевропско кошаркарско првенство донесе одлука прекинатата сезона поради пандемијата со Коронавирусот воопшто да не се доигра, додека уште не е познато дали новата сезона