притисни ентер »

Распуштеното собрание не може да оживее
Распуштеното собрание не може да оживее

Распуштеното собрание не може да оживее

Самораспуштењето на Собранието и предвремените избори се користат од политичките партии како средство за подолго останување на власт, а не за јавно добро. Самораспуштењето на Собранието и предвремените избори се користат од политичките партии како средство за подолго останување на власт, а не за јавно добро. Прво треба да се донесе решение за распишување

Парламентот во Азербејџан се распушти

Парламентот во Азербејџан се распушти

Пратениците во Азербејџан го одобрија предлогот за распуштање на Парламентот и од претседателот Илхам Алијев побараа да распише предвремени парламентарни избори. Владејачката партија во земјата Нов Азербејџан, чиј лидер е Алиев со големо мнозинство го поддржа предлогот. Властите велат дека предвремените изборите ќе помогнат во модернизацијата на законодавството

Распуштеното собрание не може да оживее

Распуштеното собрание не може да оживее

Фото: idscs.org.mk Самораспуштењето на Собранието и предвремените избори се користат од политичките партии како средство за подолго останување на власт, а не за јавно добро. Прво треба да се донесе решение за распишување на изборите, а потоа да се пристапи кон донесување на одлуката за самораспуштање. Тоа е пологично решение отколку да се постапи обратно,

[Став] Распуштеното собрание не може да оживее

[Став] Распуштеното собрание не може да оживее

Светомир Шкариќ Самораспуштењето на Собранието и предвремените избори се користат од политичките партии како средство за подолго останување на власт, а не за јавно добро. Прво треба да се донесе решение за распишување на изборите, а потоа да се пристапи кон донесување на одлуката за самораспуштање. Тоа е пологично решение отколку да се постапи обратно,