притисни ентер »

Протеситраа активистите за заштита на Попова Шапка
Протеситраа активистите за заштита на Попова Шапка

Протеситраа активистите за заштита на Попова Шапка

Активистите на Иницијативата „Да ја спасиме Попова шапка“ го блокираа патот што води кон ова туристичко место во знак на револт поради игнорантскиот однос на надлежните. Иницијативата бара на ЕЛЕМ да и се одземат надлежностите со центарот и Шапка да се даде под концесија. „Владата веднаш да ја разгледа можноста за концесија на Попова шапка, изградба

Протест со блокади на патот Тетово – Шапка

Протест со блокади на патот Тетово – Шапка

Протест со блокади на патот Тетово – Шапка Одземање на Попова Шапка од ЕЛЕМ, изработка на урбанистички план за центарот и инвестиции, се дел од главните барања на иницијативата „Да ја спасиме Попова Шапка“, кои денеска на мирен протест ги упатија до градските и централните власти. Учесниците го блокираа патот Тетово – Попова Шапка петнаесетина минути,

Протест за спас на туристичкиот центар Попова Шапка

Протест за спас на туристичкиот центар Попова Шапка

Педесеттина подржувачи на иницијативата „Да ја спасиме Попова Шапка“ дваесетина минути го блокираа патот што води кон истоимениот зимски центар кај жичарницата во Тетово. На овој начин тие го искажаа своето незадоволство од, како што рекоа, несовесноста, неодржливоста, заборавените инвестиции и уништувањето на едно од најпознатите рекреативни места

САКААТ ДА ЈА ПРОДАДАТ ПОПОВА ШАПКА:Одземање на Попова Шапка од ЕЛЕМ и да се даде на концесионер

САКААТ ДА ЈА ПРОДАДАТ ПОПОВА ШАПКА:Одземање на Попова Шапка од ЕЛЕМ и да се даде на концесионер

Одземање на Попова Шапка од ЕЛЕМ, изработка на урбанистички план за центарот и инвестиции, се дел од главните барања на иницијативата „Да ја спасиме Попова Шапка“, кои денеска на мирен протест ги упатија до градските и централните власти. Учесниците го блокираа патот Тетово – Попова Шапка петнаесетина минути, изразувајќи го револтот од како што рекоа

Протест за спас на Попова Шапка

Протест за спас на Попова Шапка

Педесеттина поддржувачи на иницијативата „Да ја спасиме Попова Шапка" дваесетина минути го блокираа патот што води кон зимскиот центар кај жичарницата во Тетово. Тие го искажаа своето незадоволство од, како што рекоа, несовесноста, неодржливоста, заборавените инвестиции и уништувањето на едно од најпознатите рекреативни места од самите локални и државни

Тетовци со блокада побараа спас за Шапка

Тетовци со блокада побараа спас за Шапка

Педесеттина поддржувачи на иницијативата „Да ја спасиме Попова Шапка“ дваесетина минути го блокираа патот што води кон зимскиот центар кај жичарницата во Тетово. На овој начин тие го искажаа своето незадоволство од, како што рекоа, несовесноста, неодржливоста, заборавените инвестиции и уништувањето на едно од најпознатите рекреативни места од самите

Протест за спас на Попова Шапка

Протест за спас на Попова Шапка

Педесеттина поддржувачи на иницијативата „Да ја спасиме Попова Шапка“ дваесетина минути го блокираа патот што води кон зимскиот центар кај жичарницата во Тетово. На овој начин тие го искажаа своето незадоволство од, како што рекоа, несовесноста, неодржливоста, заборавените инвестиции и уништувањето на едно од најпознатите рекреативни места од самите

Со полчасовна блокада на патот тетовци бараат Владата да ја одземе Попова Шапка од ЕЛЕМ

Со полчасовна блокада на патот тетовци бараат Владата да ја одземе Попова Шапка од ЕЛЕМ

Педесетина претставници од движењето „Спас за Попова Шапка“ поддржувани од граѓани на Тетово, денеска со полчасовна блокада на патот кон Попова Шапка уште еднаш побараа од надлежните да обрнат повеќе внимание кон најголемиот зимски туристички центар. „Загрижени сме од несовесноста, неодржливоста, заборавените инвестиции и уништувањето на едно од напознатите

Протест за спас на Попова Шапка

Протест за спас на Попова Шапка

Протест за спас на Попова Шапка Педесеттина поддржувачи на иницијативата „Да ја спасиме Попова Шапка” дваесетина минути го блокираа патот што води кон зимскиот центар кај жичарницата во Тетово. Тие го искажаа своето незадоволство од, како што рекоа, несовесноста, неодржливоста, заборавените инвестиции и уништувањето на едно од најпознатите рекреативни

„Да ја спасиме Попова Шапка“ го блокираше патот кај жичарницата

„Да ја спасиме Попова Шапка“ го блокираше патот кај жичарницата

Педесеттина поддржувачи на иницијативата „Да ја спасиме Попова Шапка“ дваесетина минути го блокираа патот што води кон зимскиот центар кај жичарницата во Тетово. На овој начин тие го искажаа своето незадоволство од, како што рекоа, несовесноста, неодржливоста, заборавените инвестиции и уништувањето на едно од најпознатите рекреативни места од самите