притисни ентер »

Шест нови случаи на мали сипаници во Скопје
Шест нови случаи на мали сипаници во Скопје

Шест нови случаи на мали сипаници во Скопје

Од Министерството за здравство информираат дека до денеска до 10:00 часот изутринава на Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби во Скопје се хоспитализирани уште 5 деца и 1 возрасен и тоа значи дека во моментов има 20 болни од морбили, од кои 18 се деца и двајца се возрасни. „Децата се на возраст од 9 месеци до 2,5 години, а возрасната

Хоспитализирани уште пет деца и еден возрасен со клиничка слика на морбили

Хоспитализирани уште пет деца и еден возрасен со клиничка слика на морбили

Уште пет деца и еден возрасен се хоспитализирани денеска до 10 часот на Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби во Скопје со клиничка слика на морбили (мали сипаници). Во моментов има 20 болни од морбили, од кои 18 се деца и двајца возрасни, соопшти Министерството за здравство. Децата се на возраст од 9 месеци до 2,5 години, а возрасната

Епидемија на морбили: Хоспитализирани нови шест лица на Инфективно

Епидемија на морбили: Хоспитализирани нови шест лица на Инфективно

Министерството за здравство информира дека заклучно со денеска (12 јануари) до 10 часот на Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби во Скопје се хоспитализирани шест нови пациенти со морбили од кои пет деца и едно возрасно лице. Со нив, бројката се искачи на 20 заболени од морбили или 18 деца и двајца возрасни. Возраста на децата е различна

Шест нови случаи на мали сипаници во Скопје

Шест нови случаи на мали сипаници во Скопје

Од Министерството за здравство информираат дека до денеска до 10:00 часот изутринава на Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби во Скопје се хоспитализирани уште 5 деца и 1 возрасен и тоа значи дека во моментов има 20 болни од морбили, од кои 18 се деца и двајца се возрасни. „Децата се на возраст од 9 месеци до 2,5 години, а возрасната

Вакцините се оригинален производ на „Глаксо Смит Клајн“

Вакцините се оригинален производ на „Глаксо Смит Клајн“

Сите вакцини на кои имаше декларации со истечен рок се од нивниот оригинален производител – фирмата Глаксо Смит Клајн. Тоа го потврдија самите претставници на оваа компанија на средбата во Министерството за здравство без да кажат дали има повеќе од досега утврдените 635 кутии вакцини со декларации на кои стои дека се со истече рок на употреба. На Клиниката

Хоспитализирани уште пет деца и еден возрасен со клиничка слика на морбили

Хоспитализирани уште пет деца и еден возрасен со клиничка слика на морбили

Уште пет деца и еден возрасен се хоспитализирани денеска до 10 часот на Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби во Скопје со клиничка слика на морбили (мали сипаници), пренесе МИА. Во моментов има 20 болни од морбили, од кои 18 се деца и двајца возрасни, соопшти Министерството за здравство. Децата се на возраст од 9 месеци до 2,5 години,

Во болница уште пет деца и возрасен заразени од морбили

Во болница уште пет деца и возрасен заразени од морбили

Децата се на возраст од 9 месеци до 2,5 години, а возрасната е девојка од 24 години. Има едно дете од Радишани, а другите се од градинката „Сонце“ од Ново Лисече, општина Аеродром. Возрасната девојка е од скопската населба Кисела Вода и е со непознат вакцинален статус. Уште пет деца и еден возрасен се хоспитализирани денеска до 10 часот на Клиниката

Хоспитализирани уште пет деца и еден возрасен со клиничка слика на морбили

Хоспитализирани уште пет деца и еден возрасен со клиничка слика на морбили

Уште пет деца и еден возрасен се хоспитализирани денеска до 10 часот на Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби во Скопје со клиничка слика на морбили (мали сипаници). Во моментов има 20 болни од морбили, од кои 18 се деца и двајца возрасни, соопшти Министерството за здравство. Децата се на возраст од 9 месеци до 2,5 години, а возрасната

Шест нови случаи на мали сипаници во Скопје

Шест нови случаи на мали сипаници во Скопје

Од Министерството за здравство информираат дека до денеска до 10:00 часот изутринава на Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби во Скопје се хоспитализирани уште 5 деца и 1 возрасен и тоа значи дека во моментов има 20 болни од морбили, од кои 18 се деца и двајца се возрасни. „Децата се на возраст од 9 месеци до 2,5 години, а возрасната

Пет деца и еден возрасен со морбили примени во болница

Пет деца и еден возрасен со морбили примени во болница

Уште пет деца и еден возрасен се хоспитализирани денеска до 10 часот на Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби во Скопје со клиничка слика на морбили (мали сипаници). Во моментов има 20 болни од морбили, од кои 18 се деца и двајца возрасни, соопшти Министерството за здравство. Новозаразените се деца се на возраст од 9 месеци до 2,5 години,