притисни ентер »

Археолог објаснува зошто една од најголемите тајни на стариот Египет ќе остане неоткриена
Археолог објаснува зошто една од најголемите тајни на стариот Египет ќе остане неоткриена

Археолог објаснува зошто една од најголемите тајни на стариот Египет ќе остане неоткриена

Египетскиот археолог д-р Крис Наунтон детално објаснува за едно од најинтригантните откритија во рамките на Големата пирамида во Гиза. Таа е најстарата и најголемата пирамида во Гиза. Се верува дека била конструирана за фараонот Хуфу во период од 20 години, иако неговото тело никогаш не било пронајдено. Пред пет години бил лансиран проектот „Скенпирамидс“

Една од најголемите тајни на Древен Египет можеби засекогаш ќе остане скриена, британски археолог објаснил и кој е виновен за тоа

Една од најголемите тајни на Древен Египет можеби засекогаш ќе остане скриена, британски археолог објаснил и кој е виновен за тоа

Египетската влада сериозно го забавува и попречува напредокот кон можеби едно од најголемите откритија во египтологијата, смета британскиот археолог, доктор Крис Наунтон. И покрај оптимизмот кој го чувствувал пред неколку години за откритието на "големата празнина" во Големата пирамида во Гиза, британскиот археолог, доктор Крис Наунтон верува дека

Една од најголемите тајни на Стар Египет може да остане скриена засекогаш,британскиот археолог наведе и кој е виновен за ова

Една од најголемите тајни на Стар Египет може да остане скриена засекогаш,британскиот археолог наведе и кој е виновен за ова

Египетската влада сериозно го забавува и го попречува напредокот кон можеби едно од најголемите откритија во египетологијата, според британскиот археолог д-р Крис Наунтон. И покрај оптимизмот што го почувствува пред неколку години за откривањето на „големиот јаз“ во Големата пирамида на Гиза во Куфу, британскиот археолог д-р Крис Наунтон смета дека