притисни ентер »

Како правилно да ги подготвите тестенините за да не ве дебелеат?
Како правилно да ги подготвите тестенините за да не ве дебелеат?

Како правилно да ги подготвите тестенините за да не ве дебелеат?

Тим од нутриционисти ги проучувал тестенините направени од бело брашно и дошол до интересни резултати. Тестенините се богати со јаглехидрати, кои првенствено ги има во лебот, но и во компирот и оризот. Истражувањето докажало дека на појавата на вишокот килограми не влијае толку храната богата со јаглехидрати колку храната со висок гликемиски индекс

Како правилно да ги подготвите тестенините за да не ве дебелеат?

Како правилно да ги подготвите тестенините за да не ве дебелеат?

Тим од нутриционисти ги проучувал тестенините направени од бело брашно и дошол до интересни резултати. Тестенините се богати со јаглехидрати, кои првенствено ги има во лебот, но и во компирот и оризот. Истражувањето докажало дека на појавата на вишокот килограми не влијае толку храната богата со јаглехидрати колку храната со висок гликемиски индекс

Нутриционистите ја решија дилемата како да ги приготвувате шпагетите

Нутриционистите ја решија дилемата како да ги приготвувате шпагетите

Тим од нутриционисти ги проучувал тестенините направени од бело брашно и дошол до интересни резултати. Тестенините се богати со јаглехидрати, кои првенствено ги има во лебот, но и во компирот и оризот. Истражувањето докажало дека на појавата на вишокот килограми не влијае толку храната богата со јаглехидрати колку храната со висок гликемиски индекс