притисни ентер »

Утре е Стара нова година, ова никако не смеете да го заборавите!
Утре е Стара нова година, ова никако не смеете да го заборавите!

Утре е Стара нова година, ова никако не смеете да го заборавите!

Православните христијани кои се водат според Јулијански календар утре ќе ја пречекаат Православната или Старата нова година. Голем број македонски семејства Василица ја празнуваат како домашна слава, а оние кои го носат името на Свети Василиј Велики го слават својот именден. На Василица верниците кои се водат по овој календар кршат и лепче со паричка

Утре е Стара нова година, ова никако не смеете да го заборавите!

Утре е Стара нова година, ова никако не смеете да го заборавите!

Православните христијани кои се водат според Јулијански календар утре ќе ја пречекаат Православната или Старата нова година. Голем број македонски семејства Василица ја празнуваат како домашна слава, а оние кои го носат името на Свети Василиј Велики го слават својот именден. На Василица верниците кои се водат по овој календар кршат и лепче со паричка

Утре е Стара нова година, ова никако не смеете да го заборавите!

Утре е Стара нова година, ова никако не смеете да го заборавите!

Православните христијани кои се водат според Јулијански календар утре ќе ја пречекаат Православната или Старата нова година. Голем број македонски семејства Василица ја празнуваат како домашна слава, а оние кои го носат името на Свети Василиј Велики го слават својот именден. На Василица верниците кои се водат по овој календар кршат и лепче со паричка

Утре е Стара нова година, ова никако не смеете да го заборавите!

Утре е Стара нова година, ова никако не смеете да го заборавите!

Православните христијани кои се водат според Јулијански календар утре ќе ја пречекаат Православната или Старата нова година. Голем број македонски семејства Василица ја празнуваат како домашна слава, а оние кои го носат името на Свети Василиј Велики го слават својот именден. На Василица верниците кои се водат по овој календар кршат и лепче со паричка

Утре е Стара нова година, ова никако не смеете да го заборавите!

Утре е Стара нова година, ова никако не смеете да го заборавите!

Утре е Стара нова година, ова никако не смеете да го заборавите! Православните христијани кои се водат според Јулијански календар утре ќе ја пречекаат Православната или Старата нова година. Голем број македонски семејства Василица ја празнуваат како домашна слава, а оние кои го носат името на Свети Василиј Велики го слават својот именден. На Василица

Утре се слави Стара нова година, а во понеделник Василица

Утре се слави Стара нова година, а во понеделник Василица

Православните христијани кои се водат според Јулијански календар утре ќе ја пречекаат Православната или Старата нова година. Голем број македонски семејства Василица ја празнуваат како домашна слава, а оние кои го носат името на Свети Василиј Велики го слават својот именден. На Василица верниците кои се водат по овој календар кршат и лепче со паричка

Во понеделник е Василица, ова се обичаите за празникот

Во понеделник е Василица, ова се обичаите за празникот

Православните христијани кои се водат според Јулијански календар утре ќе ја пречекаат Православната или Старата нова година. Голем број македонски семејства Василица ја празнуваат како домашна слава, а оние кои го носат името на Свети Василиј Велики го слават својот именден. На Василица верниците кои се водат по овој календар кршат и лепче со паричка

Во понеделник е Василица, ова се обичаите за празникот

Во понеделник е Василица, ова се обичаите за празникот

Во понеделник е Василица, ова се обичаите за празникот Православните христијани кои се водат според Јулијански календар утре ќе ја пречекаат Православната или Старата нова година. Голем број македонски семејства Василица ја празнуваат како домашна слава, а оние кои го носат името на Свети Василиј Велики го слават својот именден. На Василица верниците

Eве што треба да направите - Верувања и обичаи за Василица!

Eве што треба да направите - Верувања и обичаи за Василица!

Православните христијани кои се водат според Јулијански календар утре ќе ја пречекаат Православната или Старата нова година. Голем број македонски семејства Василица ја празнуваат како домашна слава, а оние кои го носат името на Свети Василиј Велики го слават својот именден. На Василица верниците кои се водат по овој календар кршат и лепче со паричка

Eве што треба да направите - Верувања и обичаи за Василица!

Eве што треба да направите - Верувања и обичаи за Василица!

Православните христијани кои се водат според Јулијански календар утре ќе ја пречекаат Православната или Старата нова година. Голем број македонски семејства Василица ја празнуваат како домашна слава, а оние кои го носат името на Свети Василиј Велики го слават својот именден. На Василица верниците кои се водат по овој календар кршат и лепче со паричка