притисни ентер »

Ова е италијанскиот град пештера во кој се снимал последниот филм за Џејмс Бонд
Ова е италијанскиот град пештера во кој се снимал последниот филм за Џејмс Бонд

Ова е италијанскиот град пештера во кој се снимал последниот филм за Џејмс Бонд

Сместена на рид, полна со разни историски приказни што таа ги доживеала, италијанската Матера е место на кое е тешко да се одолее. Градот, еден од најстарите во светот, е познат како Ерусалим на Запад благодарение на неговата локација на варовнички карпи и неговите познати пештерски куќи Саси. Матера се наоѓа во јужниот италијански регион Базиликата,

Италијански пештерски град: Тука е снимен последниот филм за Џејмс Бонд/ФОТО

Италијански пештерски град: Тука е снимен последниот филм за Џејмс Бонд/ФОТО

Сместена на рид, полна со разни историски приказни што таа ги доживеала, италијанската Матера е место на кое е тешко да се одолее. Градот, еден од најстарите во светот, е познат како Ерусалим на Запад благодарение на неговата локација на варовнички карпи и неговите познати пештерски куќи Саси. Матера се наоѓа во јужниот италијански регион Базиликата,