притисни ентер »

Долгот кон народот и долгот кон татковината
Долгот кон народот и долгот кон татковината

Долгот кон народот и долгот кон татковината

„Ние, богатите, благодарение на она што се тркаламе во изобилството на печалбите, мислејќи повеќе на своето лично и материјално богатство, само се стремиме да ги умножиме своите желби, тркалајќи се во вечна заблуда и суета, каде што бескрајната фантазија, откако еднаш нѐ одвлекла од умереноста, сака да нѐ заблуди во бескорисни и фантастични среќи,