притисни ентер »

1 на 75 милиони: Мајка забременила по природен пат со ...
1 на 75 милиони: Мајка забременила по природен пат со ...

1 на 75 милиони: Мајка забременила по природен пат со ...

Мајка, која зачнала со четворка по природен пат, ни дозволува да ѕирнеме во нејзиниот живот со четири бебенца преку фотографиите на Instagram. Лордес Санчез имала 25 години кога открила дека е бремена. На првиот преглед, ѝ рекле дека станува збор за еден или два ембриони, но дека е премногу рано да се каже со сигурност. Бидејќи во семејството на сопругот

Нашите мајки не се плашеле од бременост, ниту од враќање на работа, ниту од јасли

Нашите мајки не се плашеле од бременост, ниту од враќање на работа, ниту од јасли

Мајка ми никогаш не била мој личен заложник или некој што има должност да ме забавува и да ми го прави пријатeн престојoт на планетата. Денеска, не е доволно да се направи детството пријатно. Денеска детството мора да биде незаборавно! Како што минуваат годините така и улогата на мајката во општеството се менува, а освен улогата на мајката се менува

Нашите мајки не се плашеле од бременост, ниту од враќање на работа, ниту од јасли

Нашите мајки не се плашеле од бременост, ниту од враќање на работа, ниту од јасли

Мајка ми никогаш не била мој личен заложник или некој што има должност да ме забавува и да ми го прави пријатeн престојoт на планетата. Денеска, не е доволно да се направи детството пријатно. Денеска детството мора да биде незаборавно! Како што минуваат годините така и улогата на мајката во општеството се менува, а освен улогата на мајката се менува

Дали во СФР Југославија биле украдени илјадници бебиња?

Дали во СФР Југославија биле украдени илјадници бебиња?

Илјадници мајки во земјите на екс Југославија се убедени дека бебињата им се одземени, прогласувани за мртви и продавани. Праксата била особено раширена во 1970 и 1980-те години. Потрагата по вистината трае, пишува Дојче Веле. Само во Србија се трага по 1.500 исчезнати бебиња „Бирај!“- тоа е зборот на лекарот, во собата полна со новороденчиња на Гинеколошката