притисни ентер »

Во овој град наместо жичарница има лифт што го поврзува долниот со горниот град
Во овој град наместо жичарница има лифт што го поврзува долниот со горниот град

Во овој град наместо жичарница има лифт што го поврзува долниот со горниот град

Лифтот Лацерда е јавен лифт во Ел Салвадор кој се наоѓа на северно-источниот брег на Бразил. Тој го поврзува долниот со горниот град односно Сидаде Баха (долен град) со Сидаде Алта (горен град). Долг е 72 метри и ќе ве однесе до врвот за само 30 секунди. Билетот за возење не чини многу, па дефинитивно вреди. Одозгора има фантастичен поглед кон градот

Мега лифт кој ги спојува двата дела на градот!

Мега лифт кој ги спојува двата дела на градот!

Лифтот Lacerda е јавен лифт во Салвадор на североисточниот брег на Бразил. Тој го поврзува горниот со долниот дел на градот, т.е. Cidade Baixa со Cidade Altom. Долг е 72 метри, а до врвот ќе ве доведе за 30 секунди. Од врвот се гледа преубав поглед на градот и околината. Првиот лифт, или дигалка во овој град го поставиле Језуитите во почетокот на 17

Во овој град наместо жичарница има лифт што го поврзува долниот со горниот град

Во овој град наместо жичарница има лифт што го поврзува долниот со горниот град

Лифтот Лацерда е јавен лифт во Ел Салвадор кој се наоѓа на северно-источниот брег на Бразил. Тој го поврзува долниот со горниот град односно Сидаде Баха (долен град) со Сидаде Алта (горен град). Долг е 72 метри и ќе ве однесе до врвот за само 30 секунди. Билетот за возење не чини многу, па дефинитивно вреди. Одозгора има фантастичен поглед кон градот