притисни ентер »

Дали знаете колку пати неделно смеете да јадете сувомеснати производи?
Дали знаете колку пати неделно смеете да јадете сувомеснати производи?

Дали знаете колку пати неделно смеете да јадете сувомеснати производи?

Консумацијата на повеќе од четири сендвичи со сувомеснати производи неделно, може да биде опасна по вашето здравје, особено за оние кои страдаат од астма, покажа истражувањето спроведено на 1000 француски испитаници. Научниците веруваат дека премногу сувомеснати производи во исхраната може да имаат опасно дејство врз астматичарите поради адитивот натриум