притисни ентер »

Оставината на браќа Манаки во битолскиот Архив ќе се прогласи за национално културно богатство
Оставината на браќа Манаки во битолскиот Архив ќе се прогласи за национално културно богатство

Оставината на браќа Манаки во битолскиот Архив ќе се прогласи за национално културно богатство

Денес во Државниот архив – Одделение Битола на иницијатива на раководителот Гоце Стојановски беше остварена работна средба меѓу највисоките органи за грижа на нашето културно – историско наследство и тоа министерката за култура, д-р Бисера Костадиновска-Стојчевска и директорот на Државниот архив, д-р Емил Крстески. Во разговорите е потенцирано оставината

Министерката Костадиновска-Стојчевска го посети Архивот во Битола

Министерката Костадиновска-Стојчевска го посети Архивот во Битола

Широкиот спектар на материјални показатели содржан во фондот на браќата Манаки, а во сопственост на Архивот, претставува солидна основа за да се пристапи кон нивно содветно вреднување, презентација и промоција во согласност со актуелната правна регулатива, истакна министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска при денешната работна посета

Министерката Костадиновска-Стојчевска го посети Архивот во Битола: Време е за промоција

Министерката Костадиновска-Стојчевска го посети Архивот во Битола: Време е за промоција

„Широкиот спектар на материјални показатели содржан во фондот на браќата Манаки, а во сопственост на Архивот, претставува солидна основа за да се пристапи кон нивно содветно вреднување, презентација и промоција во согласност со актуелната правна регулатива“, рече министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска при денешната работна посета на

Министерката за култура се заложи за соодветно вреднување на фондот на браќата Манаки во битолскиот архив

Министерката за култура се заложи за соодветно вреднување на фондот на браќата Манаки во битолскиот архив

Широкиот спектар на материјални показатели содржан во фондот на браќата Манаки, претставува солидна основа за да се пристапи кон нивно содветно вреднување, презентација и промоција, рече министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска при денешната работна посета на битолското одделение на Архивот на Северна Македонија. Костадиновска-Стојчевска,

Фондот депониран во битолскиот Архив од непроценливо значење за филмскиот опус

Фондот депониран во битолскиот Архив од непроценливо значење за филмскиот опус

Министерката Костадиновска-Стојчевска го посети Архивот во Битола Широкиот спектар на материјални показатели содржан во фондот на браќата Манаки, а во сопственост на Архивот, претставува солидна основа за да се пристапи кон нивно соодветно вреднување, презентација и промоција во согласност со актуелната правна регулатива, рече министерката за култура

Министерката Костадиновска-Стојчевска го посети Архивот во Битола

Министерката Костадиновска-Стојчевска го посети Архивот во Битола

Широкиот спектар на материјални показатели содржан во фондот на браќата Манаки, а во сопственост на Архивот, претставува солидна основа за да се пристапи кон нивно содветно вреднување, презентација и промоција во согласност со актуелната правна регулатива, истакна министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска при денешната работна посета

Министерката Костадиновска-Стојчевска го посети Архивот во Битола

Министерката Костадиновска-Стојчевска го посети Архивот во Битола

Широкиот спектар на материјални показатели содржан во фондот на браќата Манаки, а во сопственост на Архивот, претставува солидна основа за да се пристапи кон нивно содветно вреднување, презентација и промоција во согласност со актуелната правна регулатива, истакна министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска при денешната работна посета

Министерката за култура се заложи за соодветно вреднување на фондот на браќата Манаки во битолскиот архив

Министерката за култура се заложи за соодветно вреднување на фондот на браќата Манаки во битолскиот архив

Широкиот спектар на материјални показатели содржан во фондот на браќата Манаки претставува солидна основа за да се пристапи кон нивно содветно вреднување, презентација и промоција, рече министерката за култура, Бисера Костадиновска-Стојчевска, при денешната работна посета на битолското одделение на Архивот на Северна Македонија. Костадиновска-Стојчевска,

Министерката Костадиновска-Стојчевска го посети Архивот во Битола

Министерката Костадиновска-Стојчевска го посети Архивот во Битола

Широкиот спектар на материјални показатели содржан во фондот на браќата Манаки, а во сопственост на Архивот, претставува солидна основа за да се пристапи кон нивно соодветно вреднување, презентација и промоција во согласност со актуелната правна регулатива“, рече министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска при денешната работна посета на

Министерката за култура се заложи за соодветно вреднување на фондот на браќата Манаки во битолскиот архив

Министерката за култура се заложи за соодветно вреднување на фондот на браќата Манаки во битолскиот архив

Широкиот спектар на материјални показатели содржан во фондот на браќата Манаки претставува солидна основа за да се пристапи кон нивно содветно вреднување, презентација и промоција, рече министерката за култура, Бисера Костадиновска-Стојчевска, при денешната работна посета на битолското одделение на Архивот на Северна Македонија. Костадиновска-Стојчевска,