притисни ентер »

Низ Минхен ќе возат  автономните возила на Volkswagen
Низ Минхен ќе возат  автономните возила на Volkswagen

Низ Минхен ќе возат автономните возила на Volkswagen

Само седум дена откако  Volkswagen ги објави тестовите за ID. Buzza AD во Остин, Тексас, компанијата најави проширување на програмата од другата страна на Атлантикот. За неколку недели ќе започнат првите пробни возења на јавните патишта. Патничките места ќе ги пополнат владини претставници, новинари и локални власти, за да ја вкусат автономната иднина