притисни ентер »

Дали Меркур има услови за живот?
Дали Меркур има услови за живот?

Дали Меркур има услови за живот?

Луѓето во својата потрага за живот вон Земјата, најчесто се фокусирале на најблиските планети – Месечината и Марс. Но, студијата објавена во Scientific Reports открива дека постои шанса, иако е мала,  дека Меркур е погоден за живот. Каков живот? Е, тоа е веќе вистинското прашање. Имено, авторите на студијата истакнуваат дека нивните истражувања и анализи