притисни ентер »

Вознијачки ќе се пензионира на местото каде го постигна најголемиот успех
Вознијачки ќе се пензионира на местото каде го постигна најголемиот успех

Вознијачки ќе се пензионира на местото каде го постигна најголемиот успех

Данската тенисерка најави збогување со тенисот и тоа на гренд-слемот каде ја освои единствената титула на четирите најценети светски турнири Данската тенисерка Каролине Вознијачки најави дека ќе се пензионира по настапот на Австралија опен следната година. Одлуката ја соопшти при гостувањето во шоуто на „ABC“ телевизијата, а потоа ја потврди и на својот

Возњацки ја завршува кариерата по Австралија опен

Возњацки ја завршува кариерата по Австралија опен

Поранешната тенисерка бр.1, Каролин Вознјацки, објави дека ја прекинува својата тркачка кариера по Австралија опен во јануари 2020 година. Возњацки прецизираше дека откажувањето од тенисот нема никаква врска со нејзиното здравје. „Јас играм тенис на професионално ниво веќе 15 години. Тоа беше уникатно прво поглавје од мојот живот. 30 ВТА титули, прво

„Австралија опен“ ќе биде последната тениска станица за Возниацки

„Австралија опен“ ќе биде последната тениска станица за Возниацки

Поранешната најдобра тенисерка на светот Каролина Возњацки објави дека става крај на својата кариера по настапот на „Австралија Опен“ на почетокот на следната година. На 29-годишната тенисерка потребно и е време и простор за да се посвети и на други работи во животот. „Во професионалниот тенис сум од мојата 15-та година. Во тоа време доживеав неверојатно

Возњацки ја завршува кариерата по Австралија опен

Возњацки ја завршува кариерата по Австралија опен

Поранешната тенисерка бр.1, Каролин Вознјацки, објави дека ја прекинува својата тениска кариера по Австралија опен во јануари 2020 година. Возњацки прецизираше дека откажувањето од тенисот нема никаква врска со нејзиното здравје. „Јас играм тенис на професионално ниво веќе 15 години. Тоа беше уникатно прво поглавје од мојот живот. 30 ВТА титули, прво

Вознијацки се пензионира во јануари: Ги остварив сите мои соништа

Вознијацки се пензионира во јануари: Ги остварив сите мои соништа

Поранешната светска тенисерка број 1, Каролине Вознијацки објави дека се повлекува од професионалниот тенис со долг пост на Инстаграм, ставајќи на кариерата во која дури во вториот дел ги оствари своите најголеми успеси. Вознијацки, сепак, ќе се натпреварува на Австралија опен во 2020 година во јануари, што ќе биде нејзин последен турнир. „Играм професионален

Возњацки става крај на кариерата по Австралија опен

Возњацки става крај на кариерата по Австралија опен

Поранешната тенисерка бр.1, Каролин Возњацки, објави дека ја прекинува својата тениска кариера по Австралија опен во јануари 2020 година. Возњацки прецизираше дека откажувањето од тенисот нема никаква врска со нејзиното здравје. „Јас играм тенис на професионално ниво веќе 15 години. Тоа беше уникатно прво поглавје од мојот живот. 30 ВТА титули, прво

„Австралија опен“ ќе биде последната тениска станица за Возниацки

„Австралија опен“ ќе биде последната тениска станица за Возниацки

Поранешната најдобра тенисерка на светот Каролина Возњацки објави дека става крај на својата кариера по настапот на „Австралија Опен“ на почетокот на следната година. На 29-годишната тенисерка потребно и е време и простор за да се посвети и на други работи во животот. „Во професионалниот тенис сум од мојата 15-та година. Во тоа време доживеав неверојатно

Австралија опен во јануари 2020 е последниот турнир во кариерата на Возњацки

Австралија опен во јануари 2020 е последниот турнир во кариерата на Возњацки

Поранешната тенисерка бр.1, Каролин Возњацки, објави дека ја прекинува својата тениска кариера по Австралија опен во јануари 2020 година. Возњацки прецизираше дека откажувањето од тенисот нема никаква врска со нејзиното здравје. „Јас играм тенис на професионално ниво веќе 15 години. Тоа беше уникатно прво поглавје од мојот живот. 30 ВТА титули, прво

Вознијацки се пензионира во јануари: Ги остварив сите мои соништа

Вознијацки се пензионира во јануари: Ги остварив сите мои соништа

Поранешната светска тенисерка број 1, Каролине Вознијацки објави дека се повлекува од професионалниот тенис со долг пост на Инстаграм, ставајќи на кариерата во која дури во вториот дел ги оствари своите најголеми успеси. Вознијацки, сепак, ќе се натпреварува на Австралија опен во 2020 година во јануари, што ќе биде нејзин последен турнир. „Играм професионален

„Австралија опен“ ќе биде последната тениска станица за Возниацки

„Австралија опен“ ќе биде последната тениска станица за Возниацки

Поранешната најдобра тенисерка на светот Каролина Возњацки објави дека става крај на својата кариера по настапот на „Австралија Опен“ на почетокот на следната година. На 29-годишната тенисерка потребно и е време и простор за да се посвети и на други работи во животот. „Во професионалниот тенис сум од мојата 15-та година. Во тоа време доживеав неверојатно