притисни ентер »

Царовска: И децата кои се со нетипичен развој треба да го посетуваат предучилишното образование
Царовска: И децата кои се со нетипичен развој треба да го посетуваат предучилишното образование

Царовска: И децата кои се со нетипичен развој треба да го посетуваат предучилишното образование

Негувателките и воспитувачките пред се во новите градинки се обучени за работа со деца со нетипичен развој за нивна инклузија и имаат плата како за службеник кој работи со лица со попреченост, изјави министерката за труд и социјална работа Мила Царовска при посетата на Брвеница каде се гради нова градинка. Негувателките и воспитувачките пред се во

Царовска: Брвеница за првпат ќе добие градинка со капацитетет за 80 деца

Царовска: Брвеница за првпат ќе добие градинка со капацитетет за 80 деца

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска и градоначалникот Енвер Пајазити денеска беа на увид на градежните активности на новата градинка во Општина Брвеница. Со новиот објект се обезбедува простор за 80 деца, и тоа во населено места кадешто досега воопшто немаше градинка. „Со изградбата на оваа детска градинка во Општина Брвеница,

Царовска: Вработените во нови градинки и обучени и со плата за работа со деца со нетипичен развој

Царовска: Вработените во нови градинки и обучени и со плата за работа со деца со нетипичен развој

Ова го изјави министерката за труд и социјална работа Мила Царовска при посетата на Брвеница каде се гради нова градинка. -По однос на сите нови градинки што се градат и обуките кои се во тек тие треба да бидат инклузивни. И децата кои се со типичен развој и децата со нетипичен развој треба да го посетуваат и предучилишното, основното и средното образование

Царовска: Вработените во нови градинки и обучени и со плата за работа со деца со нетипичен развој

Царовска: Вработените во нови градинки и обучени и со плата за работа со деца со нетипичен развој

Негувателките и воспитувачките пред се во новите градинки се обучени за работа со деца со нетипичен развој за нивна инклузија и имаат плата како за службеник кој работи со лица со попреченост, изјави министерката за труд и социјална работа Мила Царовска при посетата на Брвеница каде се гради нова градинка. -По однос на сите нови градинки што се градат

Царовска: Вработените во нови градинки и обучени и со плата за работа со деца со нетипичен развој

Царовска: Вработените во нови градинки и обучени и со плата за работа со деца со нетипичен развој

Негувателките и воспитувачките пред се во новите градинки се обучени за работа со деца со нетипичен развој за нивна инклузија и имаат плата како за службеник кој работи со лица со попреченост, изјави министерката за труд и социјална работа Мила Царовска при посетата на Брвеница каде се гради нова градинка. -По однос на сите нови градинки што се градат

Царовска: Вработените во нови градинки и обучени и со плата за работа со деца со нетипичен развој

Царовска: Вработените во нови градинки и обучени и со плата за работа со деца со нетипичен развој

Негувателките и воспитувачките пред се во новите градинки се обучени за работа со деца со нетипичен развој за нивна инклузија и имаат плата како за службеник кој работи со лица со попреченост, изјави министерката за труд и социјална работа Мила Царовска при посетата на Брвеница каде се гради нова градинка. -По однос на сите нови градинки што се градат

Царовска: Вработените во нови градинки обучени и со плата за работа со деца со нетипичен развој

Царовска: Вработените во нови градинки обучени и со плата за работа со деца со нетипичен развој

Негувателките и воспитувачките пред се во новите градинки се обучени за работа со деца со нетипичен развој за нивна инклузија и имаат плата како за службеник кој работи со лица со попреченост, изјави министерката за труд и социјална работа Мила Царовска при посетата на Брвеница каде се гради нова градинка. -По однос на сите нови градинки што се градат

Царовска: Брвеница за првпат ќе добие градинка со капацитетет за 80 деца

Царовска: Брвеница за првпат ќе добие градинка со капацитетет за 80 деца

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска и градоначалникот Енвер Пајазити денеска беа на увид на градежните активности на новата градинка во Општина Брвеница. Со новиот објект се обезбедува простор за 80 деца, и тоа во населено места кадешто досега воопшто немаше градинка. „Со изградбата на оваа детска градинка во Општина Брвеница,

Царовска: Брвеница за првпат ќе добие градинка со капацитет за 80 деца

Царовска: Брвеница за првпат ќе добие градинка со капацитет за 80 деца

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, и градоначалникот Енвер Пајазити денеска беа на увид на градежните активности на новата градинка во општина Брвеница. Со новиот објект се обезбедува простор за 80 деца, и тоа во населено места каде што досега воопшто немаше градинка. „Со изградбата на оваа детска градинка во општина Брвеница,

Царовска: Вработените во нови градинки и обучени и со плата за работа со деца со нетипичен развој

Царовска: Вработените во нови градинки и обучени и со плата за работа со деца со нетипичен развој

Негувателките и воспитувачките пред се во новите градинки се обучени за работа со деца со нетипичен развој за нивна инклузија и имаат плата како за службеник кој работи со лица со попреченост, изјави министерката за труд и социјална работа Мила Царовска при посетата на Брвеница каде се гради нова градинка. -По однос на сите нови градинки што се градат