притисни ентер »

Граната од Првата светска војна пронајдена кај битолското село Крклино
Граната од Првата светска војна пронајдена кај битолското село Крклино

Граната од Првата светска војна пронајдена кај битолското село Крклино

Во атарот на битолското село Крклино, на парцела лоцирана на локалниот пат помеѓу село Крклино и село Горно Оризари, вчера била пронајдена артилериска граната, калибар 75 мм, од Првата светска војна. МВР денеска соопшти дека полициски службеници излегле на местото, а пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување ја подигнал гранатата за понатамошна

Граната од Првата светска војна пронајдена вчера во битолско

Граната од Првата светска војна пронајдена вчера во битолско

На 10.02.2019 година околу 12.00 часот во атарот на село Крклино, битолско, односно на парцела лоцирана на локалниот пат помеѓу село Крклино и село Горно Оризари, била пронајдена артилериска граната калибар 75 мм од Прва светска војна. Полициски службеници излегле на местото, а пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување ја подигнал гранатата

Пронајдена артилериска граната близу Битола

Пронајдена артилериска граната близу Битола

фото илустрација Во атарот на битолското село Крклино, на парцела лоцирана на локалниот пат помеѓу село Крклино и село Горно Оризари, вчера била пронајдена артилериска граната, калибар 75 мм, од Првата светска војна. МВР денеска соопшти дека полициски службеници излегле на местото, а пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување ја подигнал гранатата

Граната од Првата светска војна пронајдена во битолско

Граната од Првата светска војна пронајдена во битолско

Артилериска граната со калибар од 75 милиметри, од Прва светска војна била пронајдена во битолско, соопшти полицијата. Гранатата била пронајдена вчера околу 12 часот, во атарот на селото Крклино, битолско, односно на парцела лоцирана на локалниот пат помеѓу село Крклино и село Горно Оризари. Полициски службеници излегле на местото, а пиротехничар од

Граната од Првата светска војна пронајдена во Битолско

Граната од Првата светска војна пронајдена во Битолско

Вестите на интернет страницата Centar.mk може да се користат исклучиво за лично информирање. Забрането е превземање без писмена дозвола на редакцијата. Забрането е секакво ре-емитување на текстовите, фотографиите и видеата објавени на оваа страница без посебна писмена дозвола добиена по електронска пошта од [email protected] Со праќањето на mail до

Пронајдена артилериска граната од Првата светска војна кај битолско Крклино

Пронајдена артилериска граната од Првата светска војна кај битолско Крклино

Во атарот на битолското село Крклино, на парцела лоцирана на локалниот пат помеѓу село Крклино и село Горно Оризари, вчера била пронајдена артилериска граната, калибар 75 мм, од Првата светска војна. МВР денеска соопшти дека полициски службеници излегле на местото, а пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување ја подигнал гранатата за понатамошна

Граната од Првата светска војна пронајдена во битолско

Граната од Првата светска војна пронајдена во битолско

Артилериска граната со калибар од 75 милиметри, од Прва светска војна била пронајдена во битолско, соопшти полицијата. Гранатата била пронајдена вчера околу 12 часот, во атарот на селото Крклино, битолско, односно на парцела лоцирана на локалниот пат помеѓу село Крклино и село Горно Оризари. Полициски службеници излегле на местото, а пиротехничар од

Пронајдена артилериска граната од Првата светска војна кај битолското село Крклино

Пронајдена артилериска граната од Првата светска војна кај битолското село Крклино

Во атарот на битолското село Крклино, на парцела лоцирана на локалниот пат помеѓу село Крклино и село Горно Оризари, вчера била пронајдена артилериска граната, калибар 75 мм, од Првата светска војна. МВР денеска соопшти дека полициски службеници излегле на местото, а пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување ја подигнал гранатата за понатамошна

Граната од Првата светска војна пронајдена во битолско

Граната од Првата светска војна пронајдена во битолско

Артилериска граната со калибар од 75 милиметри, од Прва светска војна била пронајдена во битолско, соопшти полицијата. Гранатата била пронајдена вчера околу 12 часот, во атарот на селото Крклино, битолско, односно на парцела лоцирана на локалниот пат помеѓу село Крклино и село Горно Оризари. Полициски службеници излегле на местото, а пиротехничар од

Земјоделец нашол германска граната

Земјоделец нашол германска граната

фото: архива Земјоделец во атарот на битолското село Крклино открил артилериска граната со германски ознаки, со калибар 75 милиметри, која датирала од Прва светска војна. За настанот била алармирана и полицијата, која на помош ги повикала пиротехничари од Дирекцијата за заштита и спасување кои безбедно ја остраниле гранатата.