притисни ентер »

Црногорскиот портал „Вијести“ во три денови трипати бил цел на хакерски напади
Црногорскиот портал „Вијести“ во три денови трипати бил цел на хакерски напади

Црногорскиот портал „Вијести“ во три денови трипати бил цел на хакерски напади

Асоцијацијата на медиуми на Југоисточна Европа ги повикува надлежните органи во Црна Гора итно да ги истражи обидите за хакерски напади и згаснување на порталот „Вијести“ (www.vijesti.me). Порталот „Вијести“, кој е член на оваа Асоцијација (АМЈЕ) во последните три дена бил предмет на три силни хакерски DDoS напади, од кои последниот уште е во тек.