притисни ентер »

Корисниците на уредите на Apple се сомневаат дека Instagram ги шпионира
Корисниците на уредите на Apple се сомневаат дека Instagram ги шпионира

Корисниците на уредите на Apple се сомневаат дека Instagram ги шпионира

Многу корисници ширум светот кои ја инсталираа новата верзија на оперативниот систем на Apple - iOS 14 забележале неочекувани промени на нивните уреди.. Корисниците велат дека Instagram пристапува до нивните камери дури и кога не се фотографираат. Корисниците велат дека сè повеќе ја забележуваат зелената точка која покажува дека е вклучена камерата,

Инстаграм ве снима и шпиунира? Дали ја забележувате зелената точка која покажува дека е вклучена камерата?

Инстаграм ве снима и шпиунира? Дали ја забележувате зелената точка која покажува дека е вклучена камерата?

Секојдневно се соочуваме со разноразни промени кои ги воведуваат социјалните мрежи. На некому му се допаѓаат, на некому не, но без разлика, сето тоа се менува за брзо време. Сега, многу корисници ширум светот кои ја инсталираа новата верзија на оперативниот систем на Apple – iOS 14 и забележаа неочекувани промени на нивните уреди. Велат дека социјалната

Instagram ве снима секогаш кога ја вклучувате апликацијата

Instagram ве снима секогаш кога ја вклучувате апликацијата

Корисниците забележале зелен знак дека камерата е постојано вклучена додека разгледувате на апликацијата на Instagram кај iOS 14. Анонимен корисник на Instagram објави дека станува збор за баг и дека ќе се потрудат што е можно поскоро да биде поправен. Во апликацијата има Create Mode, кој се активира преку камерата, па така сега на тој начин се активирал

„Инстаграм“ ја користи камерата дури и кога корисниците не фотографираат?

„Инстаграм“ ја користи камерата дури и кога корисниците не фотографираат?

Една од функциите на оперативниот систем iOS 14 за кои најмногу се зборува е увидот во активностите на апликациите и податоците кои тие ги користат. Така, на пример, некои корисници забележале зелен симбол кој означува дека камерата е вклучена додека прегледуваат на „Инстаграм“, дури и кога не фотографираат и снимаат. Неименуван портпарол на „Инстаграм“

Инстаграм “фатен на дело”: Користи камера дури и корисниците не фотографираат ништо

Инстаграм “фатен на дело”: Користи камера дури и корисниците не фотографираат ништо

Една од функциите на оперативниот систем “iOS 14” за која најмногу се зборува, е увид во активноста на апликациите и податоците кои тие ги користат. Така, на пример, некои корисници забележале зелен симбол кој означува дека камерата е вклучена додека прегледуваат објави на Инстаграм, дури и кога не фотографираат ниту снимаат. Портпаролот на Инстаграм