притисни ентер »

Духот на времето е и во малите нешта
Духот на времето е и во малите нешта

Духот на времето е и во малите нешта

Духот на времето што го живееме се содржи, впрочем, како и отсекогаш, и во малите нешта со кои секојдневно се среќаваме, во предмети што некогаш не ги ни забележуваме, а другпат, и да ги забележиме, не им го посветуваме заслуженото внимание. Не од други причини, би рекле повеќе од немукает отколку со свесна намера, а поточно поради начинот на кој барем