притисни ентер »

Чавков: Му кажав на Иванов да ме изземе од списокот за помилување

Чавков: Му кажав на Иванов да ме изземе од списокот за помилување

Чавков: Му кажав на Иванов да ме изземе од списокот за помилување Поранешниот прв човек на Бирото за јавна безбедност Митко Чавков, кој е осуден на 18 години затвор за насилниот упад во Собранието кој се случи на 27 април 2017 година, на социјалните мрежи напиша дека не поднел барање за амнестија од причина што бил убеден дека Законот е дел од политички

Чавков: Му кажав на Иванов да ме изземе од списокот за помилување

Чавков: Му кажав на Иванов да ме изземе од списокот за помилување

Поранешниот прв човек на Бирото за јавна безбедност Митко Чавков, кој е осуден на 18 години затвор за насилниот упад во Собранието кој се случи на 27 април 2017 година, на социјалните мрежи напиша дека не поднел барање за амнестија од причина што бил убеден дека Законот е дел од политички процес кој се одвивал паралелно со судскиот. Чавков смета дека

Чавков: Му кажав на Иванов да ме изземе од списокот за помилување

Чавков: Му кажав на Иванов да ме изземе од списокот за помилување

Поранешниот прв човек на Бирото за јавна безбедност Митко Чавков, кој е осуден на 18 години затвор за насилниот упад во Собранието кој се случи на 27 април 2017 година, на социјалните мрежи напиша дека не поднел барање за амнестија од причина што бил убеден дека Законот е дел од политички процес кој се одвивал паралелно со судскиот. Чавков смета дека

Чавков: Амнестијата за 27 април беше селективна

Чавков: Амнестијата за 27 април беше селективна

Поранешниот прв човек на Бирото за јавна безбедност Митко Чавков, кој е осуден на 18 години затвор за насилниот упад во Собранието кој се случи на 27 април 2017 година, на социјалните мрежи напиша дека не поднел барање за амнестија од причина што бил убеден дека Законот е дел од политички процес кој се одвивал паралелно со судскиот. Чавков смета дека

Чавков: Уставниот суд ја бетонира практиката на политички пазар, војната ќе ја извојуваме во Стразбур

Чавков: Уставниот суд ја бетонира практиката на политички пазар, војната ќе ја извојуваме во Стразбур

За Уставниот суд и Иницијативата за испитување на уставноста на Законот за амнестија, се огласи Митко Чавков. Неговиот Фејсбук статус гласи: Почитувани пријатели, пред да се осврнам на одлуката на Уставниот суд, за да не се искривува вистината, сакам да потенцирам дека: Прво, не поднесов барање за амнестија убеден дека Законот е дел од политички процес

Иванов: Немаме правен Уставен суд, знаеме како тие дојдоа на функциите

Иванов: Немаме правен Уставен суд, знаеме како тие дојдоа на функциите

Ако владејачката партија мислеше дека претходниот претседател Ѓорге Иванов го прекршил Законот, можеше да поднесе кривична пријава во најмала рака за злоупотреба на службената должност со амнестијата, рече поранешниот пратеник Сафет Бишевац во емисијата „Само вистина“ на Канал 5 ТВ., Според новинарот Зоран Иванов, Македонија е политичка, а не правна

Чавков: Уставниот суд ја бетонира праксата на политички пазар преку подобни судии и обвинители

Чавков: Уставниот суд ја бетонира праксата на политички пазар преку подобни судии и обвинители

За Уставниот суд и Иницијативата за испитување на уставноста на Законот за амнестија, се огласи Митко Чавков. Неговиот Фејсбук статус го пренесуваме во целост: „Пред да се осврнам на одлуката на Уставниот суд, за да не се искривува вистината, сакам да потенцирам дека: Прво, не поднесов барање за амнестија убеден дека Законот е дел од политички процес

МИТКО ЧАВКОВ НА ФЕЈСБУК: Aмнecтија не барам, а вистината кога тогаш ќе излезе на виделина

МИТКО ЧАВКОВ НА ФЕЈСБУК: Aмнecтија не барам, а вистината кога тогаш ќе излезе на виделина

Екс-министерот за внатрешни работи и бивш директор на Бирото за јавна безбедност, Митко Чавков, кој одлежува затворска казна за настаните од 27.април 2017 година, се уште верува дека во Македонија кога и да е ќе се дознае вистината преку силата на аргументите и фактите, а во меѓувреме вистината ќе ја докажува во Стразбур, како што пишува на својот

Бишевац: Прва вест не е Самитот на НАТО во Лондон, туку колку години затвор добил Кичеец

Бишевац: Прва вест не е Самитот на НАТО во Лондон, туку колку години затвор добил Кичеец

Ако владејачката партија мислеше дека претходниот претседател Ѓорге Иванов го прекршил Законот, можеше да поднесе кривична пријава во најмала рака за злоупотреба на службената должност со амнестијата, рече поранешниот пратеник Сафет Бишевац во емисијата „Само вистина“ на Канал 5 ТВ., Според новинарот Зоран Иванов, Македонија е политичка, а не правна