притисни ентер »

Научниците откриле како да претворат крвна група А во универзална
Научниците откриле како да претворат крвна група А во универзална

Научниците откриле како да претворат крвна група А во универзална

Во јули минатата година американскиот Црвен крст прогласи недостиг на крв - едноставно не добивал доволно донации за да им помогне на сите пациенти што имале потреба од крв. Истражувачите од Универзитетот во Британска Колумбија пронашле начин да се справат со проблемот, дури и ако луѓето повеќе не донираат, преку претворање на помалку употреблива крвна