притисни ентер »

Електронски достапни 127 услуги од институциите
Електронски достапни 127 услуги од институциите

Електронски достапни 127 услуги од институциите

Секогаш први на ред. Нема повеќе – кој ќе чека пак, е мотото на Националниот портал за електронски услуги, што е во функциија од денеска, преку кој Владата ветува побрзи и поефикасни услуги за граѓаните од администрацијата. Преку новата алатка само со една најава, корисничко име и лозинка, засега може да се добијат 127 електронски услуги од 28 институции,

Промовиран порталот за е-услуги. Граѓаните на едно место имаат пристап до 127 електронски услуги

Промовиран порталот за е-услуги. Граѓаните на едно место имаат пристап до 127 електронски услуги

Претседателот на Владата на Репубика Северна Македонија Зоран Заев и министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, го промовираа Националниот портал за е-услуги. Во моментот на порталот за е-услуги се достапни 127 електронски услуги. 57 услуги за прв пат се нудат електронски, додека 70 се веќе постоечки. Целта на Системот

Промовиран порталот за е-услуги со пристап до 127 електронски услуги за граѓаните на едно место

Промовиран порталот за е-услуги со пристап до 127 електронски услуги за граѓаните на едно место

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев и министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, на вчерашната прес-конференција го промовираа Националниот портал за е-услуги. Во моментот на порталот за е-услуги се достапни 127 електронски услуги. 57 услуги за прв пат се нудат електронски, додека 70 се

127 услуги од институциите достапни по електронски пат

127 услуги од институциите достапни по електронски пат

Секогаш први на ред. Нема повеќе – кој ќе чека пак, е мотото на Националниот портал за електронски услуги, што е во функциија од денеска, преку кој Владата ветува побрзи и поефикасни услуги за граѓаните од администрацијата. Преку новата алатка само со една најава, корисничко име и лозинка, засега може да се добијат 127 електронски услуги од 28 институции,

Добивање документи преку електронски пат

Добивање документи преку електронски пат

Граѓаните од денес ќе можат да добијат дел од услугите од државните институции во електронска форма. Официјално стартуваше националниот портал за електронски услуги на кој ќе може да се плаќаат надоместоците и административните такси. На интернет порталот uslugi.gov.mk ќе може да се добиваат и поврди од Министeрството за труд и социјала, Агенцијата

Со едно корисничко име и лозинка ќе може да се добијат 127 електронски услуги од 28 институции

Со едно корисничко име и лозинка ќе може да се добијат 127 електронски услуги од 28 институции

„Секогаш први на ред. Нема повеќе – кој ќе чека пак“ – е мотото на Националниот портал за електронски услуги, што е во функциија од денеска, преку кој Владата ветува побрзи и поефикасни услуги за граѓаните од администрацијата. Преку новата алатка само со една најава, корисничко име и лозинка, засега може да се добијат 127 електронски услуги од 28 институции,

127 електронски услуги за граѓаните на едно место

127 електронски услуги за граѓаните на едно место

Претседателот на Владата, Зоран Заев и министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, на денешната прес-конференција го промовираа Националниот портал за е-услуги. Во моментот на порталот за е-услуги се достапни 127 електронски услуги. 57 услуги за првпат се нудат електронски, додека 70 се веќе постоечки. Овој број секојдневно

Електронски достапни 127 услуги од институциите

Електронски достапни 127 услуги од институциите

Секогаш први на ред. Нема повеќе – кој ќе чека пак, е мотото на Националниот портал за електронски услуги, што е во функциија од денеска, преку кој Владата ветува побрзи и поефикасни услуги за граѓаните од администрацијата. Преку новата алатка само со една најава, корисничко име и лозинка, засега може да се добијат 127 електронски услуги од 28 институции,

Граѓаните имаат пристап до 127 електронски услуги на едно место

Граѓаните имаат пристап до 127 електронски услуги на едно место

Премиерот Зоран Заев и министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, денеска на прес-конференција го промовираа Националниот портал за е-услуги. Премиерот Зоран Заев и министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, денеска на прес-конференција го промовираа Националниот портал за е-услуги. Во моментот

Промовиран порталот за е-услуги со пристап до 127 електронски услуги за граѓаните на едно место

Промовиран порталот за е-услуги со пристап до 127 електронски услуги за граѓаните на едно место

Претседателот на Владата, Зоран Заев и министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, на денешната прес-конференција го промовираа Националниот портал за е-услуги. Во моментот на порталот за е-услуги се достапни 127 електронски услуги. 57 услуги за прв пат се нудат електронски, додека 70 се веќе постоечки. Овој број секојдневно