притисни ентер »

ВМРО-ДПМНЕ во Собрание предложи точка за разрешување на Катица Јанева
ВМРО-ДПМНЕ во Собрание предложи точка за разрешување на Катица Јанева

ВМРО-ДПМНЕ во Собрание предложи точка за разрешување на Катица Јанева

ВМРО-ДПМНЕ во Собрание предложи точка на дневен ред разрешување на специјалната обвинителка, Катица Јанева, согласно веќе усвоената препорака на Комисијата за избори и именување и Советот на јавните обвинители за специјалната обвинителка да биде разрешена. Дополнителен аргумент е што таа е во притвор и е осомничена за случајот Рекет, а истовремено

Власта тактизира со Јанева: Нејзиното разрешување ставено на пауза

Власта тактизира со Јанева: Нејзиното разрешување ставено на пауза

Парламентарното мнозинство во парламентот денеска со 58 гласа „за“ го отфрли предлогот на опозицијата да гласа за разрешување на специјалната обвинителка Катица Јанева. Пратениците од владеачките партии објаснуваат оти сакале да се дополни дневниот ред на седницата. Од ВМРО-ДПМНЕ реагираа дека ова е последна седница на Собранието пред 15 септември

ВМРО-ДПМНЕ во Собрание предложи точка за разрешување на Катица Јанева

ВМРО-ДПМНЕ во Собрание предложи точка за разрешување на Катица Јанева

ВМРО-ДПМНЕ во Собрание предложи точка на дневен ред разрешување на специјалната обвинителка, Катица Јанева, согласно веќе усвоената препорака на Комисијата за избори и именување и Советот на јавните обвинители за специјалната обвинителка да биде разрешена. Дополнителен аргумент е што таа е во притвор и е осомничена за случајот Рекет, а истовремено

Катица Јанева се спаси од разрешување - Нови тактизирања во Собрание

Катица Јанева се спаси од разрешување - Нови тактизирања во Собрание

Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева иако поднесе оставка и поминати се сите редовни процедури од Советот на јавни обвинители до Комисијата за именувања во Собранието, денес се спаси од разрешување. Според информациите кои ги добивме од опозициските пратеници на седница на Собранието поднесена била предлог точка за разрешување на Јанева. Сепак,

Власта одби да гласа за разрешување на Катица јанева

Власта одби да гласа за разрешување на Катица јанева

Парламентарното мнозинство со 58 гласа го отфрли предлогот Собранието денеска да гласа Катица Јанева да биде разрешена. Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ предложи точка на дневен ред да биде разрешувањето Јанева, согласно веќе усвоената препорака на Комисијата за избори и именување и Советот на јавните обвинители, специјалната обвинителка да биде разрешена

Власта одби да гласа за разрешување на Катица Јанева во Собранието

Власта одби да гласа за разрешување на Катица Јанева во Собранието

Власта одби гласањето за разрешување на Катица Јанева да се најде на дневен ред на денешната седница на Собранието. Мнозинството на СДСМ и ДУИ со 58 гласа го одби предлогот на координаторот на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Мицевски, одлуката за разрешување на Јанева да се стави како прва точка на дневниот ред на денешната седница. Мицевски

Власта одби да гласа за разрешување на Катица Јанева во Собранието

Власта одби да гласа за разрешување на Катица Јанева во Собранието

Власта одби гласањето за разрешување на Катица Јанева да се најде на дневен ред на денешната седница на Собранието. Мнозинството на СДСМ и ДУИ со 58 гласа го одби предлогот на координаторот на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Мицевски, одлуката за разрешување на Јанева да се стави како прва точка на дневниот ред на денешната седница. Мицевски

ВМРО-ДПМНЕ во Собрание предложи точка за разрешување на Јанева

ВМРО-ДПМНЕ во Собрание предложи точка за разрешување на Јанева

ВМРО-ДПМНЕ во Собрание предложи точка на дневен ред разрешување на специјалната обвинителка, Катица Јанева, согласно веќе усвоената препорака на Комисијата за избори и именување и Советот на јавните обвинители за специјалната обвинителка да биде разрешена. Дополнителен аргумент е што таа е во притвор и е осомничена за случајот Рекет, а истовремено

Власта одби да гласа за разрешување на Катица Јанева во Собранието

Власта одби да гласа за разрешување на Катица Јанева во Собранието

Власта одби гласањето за разрешување на Катица Јанева да се најде на дневен ред на денешната седница на Собранието. Мнозинството на СДСМ и ДУИ со 58 гласа го одби предлогот на координаторот на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Мицевски, одлуката за разрешување на Јанева да се стави како прва точка на дневниот ред на денешната седница. Мицевски