притисни ентер »

Црногорскиот парламент усвои резолуција за Сребреница и го разреши министерот за правда поради изјава
Црногорскиот парламент усвои резолуција за Сребреница и го разреши министерот за правда поради изјава

Црногорскиот парламент усвои резолуција за Сребреница и го разреши министерот за правда поради изјава

Црногорскиот парламент гласаше за смена на министерот за правда Владимир Лепосавиќ поради неговата изјава во март 2020 година со која се негира геноцидот во Сребреница во 1995 година. Таа изјава предизвика остри реакции кај дел од домашната јавност и западните сојузници на Црна Гора. Црногорскиот парламент гласаше за смена на министерот за правда Владимир

Што пишува во резолуцијата за Сребреница донесена од Црна Гора

Што пишува во резолуцијата за Сребреница донесена од Црна Гора

Вчера 55 пратеници на Парламентот на Црна Гора гласаа за резолуцијата со која се забранува негирање на геноцид во Сребреница, што е двотретинско мнозинство во парламентот Против беа 19 пратеници, а седум беа воздржани. Овие пратеници се дел од коалицијата предводена од владејачкиот Демократски фронт.Резолуцијата за Сребреница ја предложи Бошњачката

Црногорски министер сменет од функцијата, одбил да го нарече злосторството во Сребреница геноцид

Црногорски министер сменет од функцијата, одбил да го нарече злосторството во Сребреница геноцид

Министерот за правда на Црна Гора, Владимир Лепосавиќ, е сменет од функцијата затоа што одби да го нарече злосторството во Сребреница геноцид, објави „Б92“. Парламентот на Црна Гора синоќа усвои резолуција за Сребреница со мнозинство гласови, на предлог на опозициската Бошњачка партија. Милан Кнежевиќ од Демократскиот фронт утрово во интервју за „ТВ

Црногорски министер сменет од функцијата, одбил да го нарече злосторството во Сребреница геноцид

Црногорски министер сменет од функцијата, одбил да го нарече злосторството во Сребреница геноцид

Министерот за правда на Црна Гора, Владимир Лепосавиќ, е сменет од функцијата затоа што одби да го нарече злосторството во Сребреница геноцид, објави „Б92“. Парламентот на Црна Гора синоќа усвои резолуција за Сребреница со мнозинство гласови, на предлог на опозициската Бошњачка партија. Милан Кнежевиќ од Демократскиот фронт утрово во интервју за „ТВ

Црногорски министер сменет од функцијата, одбил да го нарече злосторството во Сребреница геноцид

Црногорски министер сменет од функцијата, одбил да го нарече злосторството во Сребреница геноцид

Министерот за правда на Црна Гора, Владимир Лепосавиќ, е сменет од функцијата затоа што одби да го нарече злосторството во Сребреница геноцид, објави „Б92“. Парламентот на Црна Гора синоќа усвои резолуција за Сребреница со мнозинство гласови, на предлог на опозициската Бошњачка партија. Милан Кнежевиќ од Демократскиот фронт утрово во интервју за „ТВ

Црногорски министер сменет од функцијата, одбил да го нарече злосторството во Сребреница геноцид

Црногорски министер сменет од функцијата, одбил да го нарече злосторството во Сребреница геноцид

Министерот за правда на Црна Гора, Владимир Лепосавиќ, е сменет од функцијата затоа што одби да го нарече злосторството во Сребреница геноцид, објави „Б92“. Парламентот на Црна Гора синоќа усвои резолуција за Сребреница со мнозинство гласови, на предлог на опозициската Бошњачка партија. Милан Кнежевиќ од Демократскиот фронт утрово во интервју за „ТВ

Министерот за правда на Црна Гора е сменет од функцијата, затоа што одби да го нарече злосторството во Сребреница геноцид

Министерот за правда на Црна Гора е сменет од функцијата, затоа што одби да го нарече злосторството во Сребреница геноцид

Министерот за правда на Црна Гора, Владимир Лепосавиќ, е сменет од функцијата затоа што одби да го нарече злосторството во Сребреница геноцид, објави „Б92“. Парламентот на Црна Гора синоќа усвои резолуција за Сребреница со мнозинство гласови, на предлог на опозициската Бошњачка партија. Милан Кнежевиќ од Демократскиот фронт утрово во интервју за „ТВ

Црногорски министер сменет од функцијата, одбил да го нарече злосторството во Сребреница геноцид

Црногорски министер сменет од функцијата, одбил да го нарече злосторството во Сребреница геноцид

Министерот за правда на Црна Гора, Владимир Лепосавиќ, е сменет од функцијата затоа што одби да го нарече злосторството во Сребреница геноцид, објави „Б92“. Парламентот на Црна Гора синоќа усвои резолуција за Сребреница со мнозинство гласови, на предлог на опозициската Бошњачка партија. Милан Кнежевиќ од Демократскиот фронт утрово во интервју за „ТВ

Црногорски министер сменет од функцијата, одбил да го нарече злосторството во Сребреница геноцид

Црногорски министер сменет од функцијата, одбил да го нарече злосторството во Сребреница геноцид

Министерот за правда на Црна Гора, Владимир Лепосавиќ, е сменет од функцијата затоа што одби да го нарече злосторството во Сребреница геноцид, објави „Б92“. Парламентот на Црна Гора синоќа усвои резолуција за Сребреница со мнозинство гласови, на предлог на опозициската Бошњачка партија. Милан Кнежевиќ од Демократскиот фронт утрово во интервју за „ТВ