притисни ентер »

Изненадување за фановите: Бертенс на 29 години замина во пензија
Изненадување за фановите: Бертенс на 29 години замина во пензија

Изненадување за фановите: Бертенс на 29 години замина во пензија

Кики Бертенс ја изненади јавноста и најави дека заминува во пензија на само 29-годишна возраст. Тешката операција на Aхиловата тетива ја натера на овој чекор. Таа повреда не ѝ овозможи да се развива на посакуваниот начин. „Се чувствувам дека направив сè што можам за да се вратам посилна од кога било. За жал, ги немав успесите што ги очекував на терените,