притисни ентер »

МВР незаконски земало и чувало ДНК материјал, пресуди Судот во Стразбур
МВР незаконски земало и чувало ДНК материјал, пресуди Судот во Стразбур

МВР незаконски земало и чувало ДНК материјал, пресуди Судот во Стразбур

Европскиот суд за човекови права во Стразбур (ЕЧСП) донесе пресуда со која се утврди дека начинот на кој полицијата во Македонија собира, обработува и чува ДНК материјал не е во согласност со членот 8 (правото на приватен и семеен живот) од Европската Конвенција за човековите слободи и права донесе вчера. Европскиот суд за човекови права во Стразбур

Судот во Стразбур пресуди против Македонија поради земање примерок од ДНК без судска наредба

Судот во Стразбур пресуди против Македонија поради земање примерок од ДНК без судска наредба

Европскиот суд за човекови права вчера донесе пресуда со која се утврди дека начинот на кој полицијата собира, обработува и чува ДНК материјал не е во согласност со членот 8 (правото на приватен и семеен живот) од Европската Конвенција за човековите слободи и права. Пресудата се однесува на случај од 2013 година кога двајца жалители застапувани од

Судот во Стразбур пресуди против Македонија поради земање на примерок од ДНК без судска наредба

Судот во Стразбур пресуди против Македонија поради земање на примерок од ДНК без судска наредба

Европскиот суд за човекови права вчера донесе пресуда со која се утврди дека начинот на кој полицијата собира, обработува и чува ДНК материјал не е во согласност со членот 8 (правото на приватен и семеен живот) од Европската Конвенција за човековите слободи и права. Пресудата се однесува на случај од 2013 година кога двајца жалители застапувани од

Судот во Стразбур пресуди против Македонија поради земање на примерок од ДНК без судска наредба

Судот во Стразбур пресуди против Македонија поради земање на примерок од ДНК без судска наредба

Европскиот суд за човекови права вчера донесе пресуда со која се утврди дека начинот на кој полицијата собира, обработува и чува ДНК материјал не е во согласност со членот 8 (правото на приватен и семеен живот) од Европската Конвенција за човековите слободи и права. Пресудата се однесува на случај од 2013 година кога двајца жалители застапувани од

Судот во Стразбур пресуди против Македонија поради земање на примерок од ДНК без судска наредба

Судот во Стразбур пресуди против Македонија поради земање на примерок од ДНК без судска наредба

Европскиот суд за човекови права вчера донесе пресуда со која се утврди дека начинот на кој полицијата собира, обработува и чува ДНК материјал не е во согласност со членот 8 (правото на приватен и семеен живот) од Европската Конвенција за човековите слободи и права. Пресудата се однесува на случај од 2013 година кога двајца жалители застапувани од

МВР незаконски земала и чувала ДНК материјал, пресуди судот во Стразбург

МВР незаконски земала и чувала ДНК материјал, пресуди судот во Стразбург

Оваа пресуда е исклучително важна за почитувањето на човековите права на граѓаните од страна на полицијата. Европскиот суд за човекови права вчера донесе пресуда со која се утврди дека начинот на кој полицијата собира, обработува и чува ДНК материјал не е во согласност со членот 8 (правото на приватен и семеен живот) од Европската Конвенција за човековите

Пресуда на Судот во Стразбур: Полицијата земала примерок од ДНК без судска наредба

Пресуда на Судот во Стразбур: Полицијата земала примерок од ДНК без судска наредба

Европскиот суд за човекови права вчера донесе пресуда со која се утврди дека начинот на кој полицијата собира, обработува и чува ДНК материјал не е во согласност со членот 8 (правото на приватен и семеен живот) од Европската Конвенција за човековите слободи и права. Скопје, 14 февруари 2020 (МИА) – Европскиот суд за човекови права вчера донесе пресуда

Судот во Стразбур пресуди против Македонија поради земање на примерок од ДНК без судска наредба

Судот во Стразбур пресуди против Македонија поради земање на примерок од ДНК без судска наредба

Европскиот суд за човекови права вчера донесе пресуда со која се утврди дека начинот на кој полицијата собира, обработува и чува ДНК материјал не е во согласност со членот 8 (правото на приватен и семеен живот) од Европската Конвенција за човековите слободи и права. Пресудата се однесува на случај од 2013 година кога двајца жалители застапувани од