притисни ентер »

Нова надеж за болните од белодробни заболувања – експериментална терапија даде одлични резултати
Нова надеж за болните од белодробни заболувања – експериментална терапија даде одлични резултати

Нова надеж за болните од белодробни заболувања – експериментална терапија даде одлични резултати

Експериментално лекување со кое сопствени клетки од пацентите се трансплантираат во оштетени делови од белите дробови може да даде нова надеж за болните од хронични опструктивни белодробни болести COPD, објавија научниците. Тие објавија дека новата прелиминарна студија покажала дека може да се поправи оштетеното белодробно ткиво кај некои болни од

Надеж за болните од ХОББ | Експерименталниот третман дава одлични резултати

Надеж за болните од ХОББ | Експерименталниот третман дава одлични резултати

ХОББ е име дадено на група белодробни заболувања вклучувајќи хроничен бронхитис, емфизем и хронична опструктивна болест на дишните патишта. Експерименталниот третман во кој сопствените клетки на пациентот се трансплантираат во оштетените делови на белите дробови може да понуди нова надеж за заболените од Хронична Опструктивна Белодробна Болест ( ХОББ