притисни ентер »

Во Домот на култура „Илинден“ се одржа поетскиот митинг „Стихови за душата“
Во Домот на култура „Илинден“ се одржа поетскиот митинг „Стихови за душата“

Во Домот на култура „Илинден“ се одржа поетскиот митинг „Стихови за душата“

Во Домот на култура „Илинден“ се одржа поетскиот митинг „Стихови за душата“ Во Домот на култура „Илинден“ се одржа Поетскиот митинг „Стихови за душата“ со кој, како централен настан, беа заокружени Деновите на културата во општина Илинден. Со стиховите за душа, испреплетени со звуците на гитарата, за незаборавна поетска вечер се погрижија Кристина

Во Домот на култура „Илинден“ се одржа поетскиот митинг „Стихови за душата“

Во Домот на култура „Илинден“ се одржа поетскиот митинг „Стихови за душата“

Со стиховите за душа, испреплетени со звуците на гитарата, за незаборавна поетска вечер се погрижија Кристина Николовска, Љерка Тот Наумова, Раде Силјан, Ели Маказлиева, Паскал Гилевски, Ленче Милошевска, Ефтим Клетников, Христо Петревски, Анита Бошкова, Ивана Боцевска и Филип Клетников. Вечерта ја отвори покровителот на манифестацијата, градоначалникот

Во Домот на култура „Илинден“ се одржа поетскиот митинг „Стихови за душата“

Во Домот на култура „Илинден“ се одржа поетскиот митинг „Стихови за душата“

Во Домот на култура „Илинден“ се одржа Поетскиот митинг „Стихови за душата“ со кој, како централен настан, беа заокружени Деновите на културата во општина Илинден. Со стиховите за душа, испреплетени со звуците на гитарата, за незаборавна поетска вечер се погрижија Кристина Николовска, Љерка Тот Наумова, Раде Силјан, Ели Маказлиева, Паскал Гилевски,

Во Домот на култура „Илинден“ се одржа поетскиот митинг „Стихови за душата“

Во Домот на култура „Илинден“ се одржа поетскиот митинг „Стихови за душата“

Во Домот на култура „Илинден“ се одржа Поетскиот митинг „Стихови за душата“ со кој, како централен настан, беа заокружени Деновите на културата во општина Илинден. Со стиховите за душа, испреплетени со звуците на гитарата, за незаборавна поетска вечер се погрижија Кристина Николовска, Љерка Тот Наумова, Раде Силјан, Ели Маказлиева, Паскал Гилевски,

Во Домот на култура „Илинден“ се одржа поетскиот митинг „Стихови за душата“

Во Домот на култура „Илинден“ се одржа поетскиот митинг „Стихови за душата“

Во Домот на култура „Илинден“ се одржа Поетскиот митинг „Стихови за душата“ со кој, како централен настан, беа заокружени Деновите на културата во општина Илинден. Со стиховите за душа, испреплетени со звуците на гитарата, за незаборавна поетска вечер се погрижија Кристина Николовска, Љерка Тот Наумова, Раде Силјан, Ели Маказлиева, Паскал Гилевски,

Традиционална литературна манифестација „Денови на култура” во општина Илинден

Традиционална литературна манифестација „Денови на култура” во општина Илинден

ВИДЕО: Традиционална литературна манифестација „Денови на култура” во општина Илинден Елизабета Дамјаноска-Спасеновска Пред 4 минути Во Општина Илинден вечерва ќе се одржи традиционалниот поетски митинг „ Стихови на душата“ во рамки на традиционалните Денови на културата. За таа цел вратите на Домот на култура „Илинден“ се отворени за посетители кои

Георгиевски: Се обезбедуваат доволно средства за културата преку настани со цел да се афирмација на нашите домашни поети

Георгиевски: Се обезбедуваат доволно средства за културата преку настани со цел да се афирмација на нашите домашни поети

Деновиве се посветени на културата во општина Илинден, вчерашниот ден беше исполнет богато со културни настани. Имено, се започна со литературен натпревар за деца, каде што од територијата на нашата општина сите основни училишта учествуваа со најдобри поети – деца каде што учествуваа на конкурс на кој што потоа се избираа и најдобри три песни од секое

Георгиевски: Се обезбедуваат доволно средства за културата преку настани со цел да се афирмација на нашите домашни поети

Георгиевски: Се обезбедуваат доволно средства за културата преку настани со цел да се афирмација на нашите домашни поети

Георгиевски: Се обезбедуваат доволно средства за културата преку настани со цел да се афирмација на нашите домашни поети – Деновиве се посветени на културата во општина Илинден, вчерашниот ден беше исполнет богато со културни настани. Имено, се започна со литературен натпревар за деца, каде што од територијата на нашата општина сите основни училишта

Отворени „Деновите на културата“ во општина Илинден

Отворени „Деновите на културата“ во општина Илинден

Во Домот на култура „Илинден“, во присуствио на голем број граѓани на свечен начин беа отворени Деновите на културата во општина Илинден, во чии рамки се реализира и 23-та Литературна манифестација „Илинден“. Посакувајќи им добредојде на присутните, манифестацијата ја отвори нејзиниот покровител, градоначалникот на општина Илинден, Александар Георгиевски,

Георгиевски: Се обезбедуваат доволно средства за културата преку настани со цел да се афирмација на нашите домашни поети

Георгиевски: Се обезбедуваат доволно средства за културата преку настани со цел да се афирмација на нашите домашни поети

Деновиве се посветени на културата во општина Илинден, вчерашниот ден беше исполнет богато со културни настани. Имено, се започна со литературен натпревар за деца, каде што од територијата на нашата општина сите основни училишта учествуваа со најдобри поети – деца каде што учествуваа на конкурс на кој што потоа се избираа и најдобри три песни од секое